Sveobuhvatna anketa

Beroš otkrio koliko je zaposlenika Ministarstva zdravstva imuno na koronu, proveo je veliku anketu

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Najnovija cjelovita anketa provedena među zaposlenicima pokazuje procijepljenost 63 posto osoba, a uz one koji su preboljeli koronu, doseže 74 posto imunih na covid-19U Ministarstvu zdravstva je 74 posto zaposlenika imuno na covid-19 – cijepljeno je njih 63 posto, a 11 posto je preboljelo koronu – pokazuju najnoviji podaci iz sveobuhvatne ankete među zaposlenicima, priopćilo je u petak Ministarstvo zdravstva.


“Nakon inicijalne ankete cijepljenih protiv covid-19 u Ministarstvu zdravstva koja je pokazala nisku razinu cijepljenosti zaposlenika, najnovija cjelovita anketa provedena među zaposlenicima pokazuje procijepljenost 63 posto osoba, a uz one koji su preboljeli koronu, doseže 74 posto imunih na covid-19”, ističe u priopćenju Ministarstvo.


Kažu kako je ranije prikupljanje podataka bilo nepotpuno zbog odsustva većeg broja zaposlenika radi korištenja godišnjih odmora i izostanaka iz drugih razloga, te dijelom i zbog nepravodobnog izjašnjavanja zaposlenika.
“Stoga nakon cjelovitog istraživanja sada imamo prigodu vidjeti stvarno stanje broja cijepljenih i onih koji su preboljeli covid-19”, ističu u Ministarstvu zdravstva.


Pri anketiranju se, kako navode, vodilo računa o zaštiti osobnih podataka i činjenici da je riječ o informaciji o zdravstvenom stanju svake osobe, ali su također zaposlenici upućeni u značenje javnog komuniciranja pravog stanja procijepljenosti u ministarstvu koje upravlja zdravstvenim sustavom u Hrvatskoj.


“Zahvalni smo zaposlenicima koji su se cijepili i koji su pristali na anketu kako bismo u javnosti prikazali stvarnu sliku procijepljenosti u Ministarstvu zdravstva. Visoka razina cijepljenosti i stečenog imuniteta onih koji su preboljeli koronu pokazuje svijest o važnosti cijepljenja protiv covid-19”, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš.


Naglasio je kako je ministarstvo potaknulo sve zdravstvene ustanove na organizaciju predavanja za svoje zaposlenike na temu važnosti cijepljenja, njegovog utjecaja na zaštitu vlastitog i tuđeg zdravlja, te potrebe zajedničkog djelovanja na učinkovito suzbijanje zaraze.


“Pritom ne zaboravljamo niti na ‘vlastito dvorište’. Sljedeći tjedan započinju predavanja i u Ministarstvu zdravstva za sve naše zaposlenike.


Važno je da svi sudjelujemo jer jedino cjelovito siguran sustav može pružiti zaštitu i pacijentima i zaposlenicima”, istaknuo je ministar Beroš.