Borba s koronavirusom

Beroš otkrio glavni cilj: “Moramo maksimalno odgoditi slobodnu cirkulaciju virusa u populaciji”

P. N.

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Apsolutno struci vjerujem i prepuštam njima odluku da procjenjuju ono što je najbolje i najpotrebnije napraviti u ovom trenutkuMinistar Vili Beroš za N1 je komentirao situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj.


“Jučer su uvedene mjere koje će vjerujem dodatno konsolidirati naš zdravstveni sustav. Pratimo situaciju iz sata u sat i prilagođavamo se.


U ovom trenutku i dalje je epidemiološka situacija u Hrvatskoj mirna i nadam se da će čim duže tako ostati. Za očekivati je pojavu pojedinačnih slučajeva, no ono što je potrebno maksimalno odgoditi je pojava slobodne cirkulacije virusa u populaciji, a to još nije tako”, rekao je Beroš.
Na komentare nekih znanstvenika  kako je i u Hrvatskoj puno više zaraženih koronavirusom nego što to pokazuju službeni podaci, Beroš je rekao:


“Mi smo na vrijeme poduzeli mjere za koje vjerujem da su uzrokovale da je ova situacija ovakva. Pitanje je što bi bilo da su oni poduzeli mjere. Ja sam neokirurg, liječnik sam, međutim ne pada mi napamet komentirati takve stvari.


Dakle, apsolutno struci vjerujem i prepuštam njima odluku da procjenjuju ono što je najbolje i najpotrebnije napraviti u ovom trenutku.


Stoga zahvaljujem svima koji dobronamjerno komentiraju ovu situaciju, ali trebalo bi prepustiti baš stručnjacima epidemiološke struke i infektolozima da vode priču jer znanstvenici općeg usmjerenja imaju svoja viđenja koja su ponekad utemeljena na nekim drugačijim razmišljanjima. Ja se držim struke, rekao je Beroš za N1