Ministar zdravstva

Beroš o incidentu u Zadru: Tužit ću svakoga tko tvrdi da nismo ostavili novac za kavu

Portal Novi list

Vili Beroš / Foto Zadarski list

Vili Beroš / Foto Zadarski list

Neki od svjedoka kažu da se ministar derao na konobaricu te joj kazao da je bezobrazna. Beroš to demantiraU nedjelju se ministar zdravstva Vili Beroš požalio kako je konobarica u kafiću u Zadru odbila na njegovu molbu staviti masku. On je zbog toga napustio lokal. Kavu nije ni taknuo. Na stolu je ostavio novac i otišao.


“Odgovorno ponašanje je dužnost svih nas”, zaključio je u svojoj objavi na Twitteru.


Neki od svjedoka kažu da se ministar derao na konobaricu te joj kazao da je bezobrazna. Beroš to demantira.
“Očevici mogu tvrditi svakako. Reagirao sam jer su u kafići bili stranci koji su imali maske, doduše ispod nosa. I sam sam imao masku, i kada sam sjeo objesio sam je na košulju.


Lijepo sam zamolio i mladu damu i njezinu kolegicu zbog drugih da stave masku. Rekao sam da nažalost to tako ne može biti.


Nisam rekao da je bezobrazna, samo da to nije primjereno i da svojim primjerom moramo pokazati kako se odnosimo prema gostima”, rekao je Beroš za Dnevnik.hr.


Tvrdi da joj je, prvi put kada je došla, pokazivao u smjeru turista koji su bili na uglu trga koji su, kako kaže Beroš, fotografirali.


“Većina njih je imala masku. Pa rekoh – zbog drugih koji nam dolaze se moramo ponašati malo drugačije. Međutim, ne znam iz kojeg razloga ni ona ni kolegica nisu nosile maske”, kazao je Beroš.


Ministar se zapitao što bi bilo da je njega netko vidio da sjedi u kafiću u kojem konobarice poslužuju bez maski.


“Najvećim dijelom živimo od turizma i moramo poslati jasnu poruku prema našim gostima”, istaknuo je.


Kazao je kako donesena mjera o nošenju zaštitnih maski vrijede i za otvorene prostore.


“Ne znam kud mi se baš danas dogodilo da sam sjeo u kafić gdje djelatnici ne nose maske”, kazao je.


Dodao je kako se može tolerirati koji put nošenje maske ispod nosa, ali da danas nije bilo posebno sparno.


“Sve je to za ljude. Ali ako sam lijepo zamolio kao ministar zdravstva koji se brine o epidemiji već godinu i pol dana… Ja sam cijepljen.


Nestavljanje maske i unutra je nešto što ja ne mogu podržavati i tu sam se dignuo i otišao”, ispričao je svoju stranu priče Beroš.


Demantira i da je ostao dužan dvije kune, kako su neki ispričali, odnosno da je ostavio samo 20 kuna za račun koji je iznosio 22.


“Ostavili smo 22 kune, potpuno jasno i otišli. Tko god tvrdi da nismo ostavili novac ću ga tužiti jer ja nisam sitnog pa je moja supruga izvadila dvije kune u komadu”, napomenuo je Beroš i dodao da je za njega priča gotova.


“Za mene je priča završena”, zaključio je Beroš za Dnevnik.hr.