Ministarstvo zdravstva

Beroš na Twitteru: Ako graf govori tisuću riječi, glavne su – hvala svima

Vili Beroš / Foto Tomislav Kristo/CROPIX/POOL/PIXSELL

Vili Beroš / Foto Tomislav Kristo/CROPIX/POOL/PIXSELL

"Vidimo na grafu trendove testiranja i novooboljelih, a ako graf govori tisuću riječi, ovdje su glavne: hvala svima i #OstanimoOdgovorni!", napisao je ministar BerošZAGREB Ministar zdravstva Vili Beroš u nedjelju je na Twitteru objavio graf o kretanju koronavirusa,  gdje je vidljivo da se uz relativno visok broj testiranja istodobno broj novooboljelih u Hrvatskoj smanjuje, te je zahvalio svim građanima Hrvatske.


“Vidimo na grafu trendove testiranja i novooboljelih, a ako graf govori tisuću riječi, ovdje su glavne: hvala svima i #OstanimoOdgovorni!”, napisao je ministar Beroš.


Nacionalni stožer Civilne zaštite ranije danas je objavio da su u zadnja 24 sata u Hrvatskoj zabilježena samo dva nova slučaja zaraze, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2226. Novooboljela je jedna osoba iz Koprivničko-križevačke i jedna iz Splitsko-dalmatinske županije.
Do sada je testirano 53.877 osoba, od toga 1.019 u posljednja 24 sata. Hospitaliziranih ima sedam manje, što znači da je 130 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru 10 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 1936, što je 23 novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj umrlih je 95.