Ministar

Beroš moli obiteljske liječnike da svaki dan nazovu pet pacijenata i nagovore ih na cijepljenje

Portal Novi list

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Slobodni smo zamoliti za taj dodatni doprinos kako bi u što skorije vrijeme postigli procijepljenost populacije više od 70 posto i na taj način spriječili širenje epidemije, piše Vili Beroš obiteljskim liječnicimaMinistar zdravstva Vili Beroš poslao je pismo obiteljskim liječnicima u kojem ih poziva da svaki dan kontaktiraju pet ili više osoba pacijenata i pozovu ih na cijepljenje.


U dopisu ministar liječnike obiteljske medicine moli i da osiguraju cijepljenje u ordinacijama u svom redovitom radnom vremenu.


“Obzirom da obiteljski liječnik ima najbolji uvid u populaciju opredijeljenu za njegov tim, te s obzirom na iskustvo s javnim pozivima i zaprimljene upite građana, smatramo da bi za zdravlje naših građana koji su starije životne dobi, pogotovo u uvjetima vala vrućina, bilo optimalno omogućiti im cijepljenje u ordinacijama njihovog izabranog liječnika obiteljske medicine, a ne samo na lokacijama zavoda i punktovima organiziranog cijepljenja naručivanjem ili putem javnih poziva”, piše obiteljskim liječnicima ministar Beroš, javlja RTL.
Iznio je i prijedlog kako povećati broj cijepljenih.


“U cilju povećanja procijepljenosti građana koji još nisu iskazali interes za cijepljenje predlažemo da dnevno kontaktirate 5 ili više osoba, ovisno o postotku procijepljenosti vaše populacije u skrbi i pozovete ih na cijepljenje.


Slobodni smo zamoliti za taj dodatni doprinos kako bi u što skorije vrijeme postigli procijepljenost populacije više od 70 posto i na taj način spriječili širenje epidemije”, napisao je Beroš obiteljskim liječnicima.


Na kraju ih je, javlja RTL, zamolio i da u vrijeme godišnjih odmora osiguraju zamjene u punom radnom vremenu.