Šibenik

Bernardić: Plenković se dovorava biračima koje je izgubio

P. N.

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Na pitanje o najavi HDZ-ove Vlade da bi se, kada bi HDZ ostao na vlasti, uvelo tek 14 radnih nedjelja, Bernardić je kazao da je riječ o mazanju očiju biračima uoči izbora.   

Nakon posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji, predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić u nedjelju 24. svibnja posjetio je Šibenik gdje je održao sastanak sa stranačkim članstvom, ali i konferenciju za medije s koje je poručio kako nam je kriza uzrokovana epidemijom korona virusa pokazala da Hrvatska ne može živjeti samo od turizma.


Naglasio je kako je nužno stvoriti pozitivnu investicijsku klimu, ali i izbaviti zemlju iz blata korupcije u kojem nas je, rekao je, zarobio HDZ.


“Beskompromisno ćemo se boriti protiv korupcije. Digitalizacijom javnih usluga ubrzat ćemo sve poslovne procese, omogućit ćemo poduzetnicima da iz svog ureda dođu do svih potrebnih dozvola i suglasnosti, a građanima da iz svog doma izvade sve potrebne dokumente. Na taj način ćemo podići i kvalitetu života, ali i konkurentnost hrvatskog gospodarstva. Kad podignemo konkurentnost, kad se obračunamo s korupcijom, kad reformiramo pravosuđe, kad donesemo zakon o ispitivanju porijeklu imovine koji će omogućiti da se ministri, ali i bivši ministri ne mogu bogatiti i imati vile, mercedese, jahte, nekretnine… za koje ne mogu dokazati porijeklo, onda će i investicijska klima u Hrvatskoj biti puno povoljnija”, rekao je Bernardić te je ustvrdio kako su investicije u Hrvatskoj trenutačno na povijesno niskim razinama.


Na pitanje o najavi HDZ-ove Vlade da bi se, kada bi HDZ ostao na vlasti, uvelo tek 14 radnih nedjelja, Bernardić je kazao da je riječ o mazanju očiju biračima uoči izbora.


“Da su Plenković i HDZ-ova Vlada htjeli uvesti neradne nedjelje, onda bi to napravili u zadnje četiri godine. Sve ostalo je mazanje očiju biračima i pokušaj dodvoravanja Crkvi s jedne strane, i desnici, desnim biračima koje je HDZ izgubio”, zaključio je Bernardić.