U SDP-u zadovoljni

Bauk: Zadovoljni smo jer Milanović ima realne šanse pobijediti u drugom krugu

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

»Već jučerašnji govor dao je naslutiti i građani su ispred sebe mogli vidjeti novog predsjednika sa stavom, s državničkim ponašanjem, s pozivom za okupljanje i jasnom retorikom koja govori da u našem društvu svi trebaju biti jednaki«, ocijenio je BaukZAGREB Član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk poručio je u ponedjeljak kako su u stranci zadovoljni jer njihov predsjednički kandidat Zoran Milanović ima realne šanse pobijediti u drugom krugu.


»Predsjedništvo SDP-a izrazilo je zadovoljstvo činjenicom da je naš kandidat Zoran Milanović u prvom krugu izbora za predsjednika Republike dobio najviše glasova, kao i činjenicom da ima realne šanse pobijediti u drugom krugu«, kazao je Bauk nakon sjednice tog tijela koje se sastalo kako bi analiziralo rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora u kojem je pobijedio Milanović.


»Činjenica je da je 5. siječnja nova runda, da krećemo od ‘nula:nula’, da imamo bolju startnu poziciju jer smo prvi, ali ona ne garantira pobjedu i također smatramo da je naš kandidat bolji kandidat nego aktualna predsjednica. Vjerujem da su to građani vidjeli i pokazalo se u kampanji, jer je 75 posto građana reklo da nije zadovoljno kako je Kolinda Grabar Kitarović obnašala dužnost u prvom mandatu«, poručio je Bauk.


Građani vide promjenu
Kazao je i da je tih 75 posto građana sigurno da se Viktor Orban ne bi prešetavao Hrvatskom, a da predsjednik šuti »kao što je to radila naša predsjednica«, da Antonio Tajani ne bi govorio o talijanskoj Istri i Dalmaciji, a da predsjednica šuti, što Zoran Milanović to neće raditi.


Građani vide promjenu koja će se za dva tjedna dogoditi na Pantovčaku, uvjeren je Bauk.


O mogućoj promjeni taktike u drugom krugu predsjedničkih izbora, dodao je, odlučit će izborni stožer Zorana Milanovića. »Već jučerašnji govor dao je naslutiti i građani su ispred sebe mogli vidjeti novog predsjednika sa stavom, s državničkim ponašanjem, s pozivom za okupljanje i jasnom retorikom koja govori da u našem društvu svi trebaju biti jednaki«, ocijenio je Bauk.


Komadina: Milanović bistar, brz, inteligentan, okretan


Uoči sjednice stranačkog Predsjedništva potpredsjednik Zlatko Komadina u izjavi novinarima istaknuo je da je zadovoljan rezultatima izbora.


»Imali smo jednog kandidata, nismo dijelili glasove kao HDZ. Da smo mi išli s dva kandidata što bi se dogodilo? U drugi krug bi ušla dva kandidata desnice«, smatra Komadina.


Na pitanje je li nazvao Milanovića i rekao mu ‘svaka čast’, Komadina je odgovorio da »nisu baš toliko friendly da se ljube, ali da će mu čestitati kada ga vidi«.


Po njegovoj ocjeni glasači Miroslava Škore, nisu skloni establišmentu i HDZ-u pa procjenjuje da bi dio njihovih glasova mogao otići Milanoviću.


Istaknuo je i da bi sučeljavanje u drugo krugu više odgovaralo Milanoviću jer je »bistar, brz, inteligentan, okretan«.


Rezultatima je zadovoljan i član Predsjedništva Ivo Jelušić. »Mislim da je vrlo lako pridobiti glasače, imamo još dovoljno u rezervoaru na ljevici, a nisam siguran da će Škorini glasovi ići Kolindi.


Naprotiv, mislim da će ići Milanoviću ili ljudi neće izaći na izbore«, smatra Jelušić, izrazivši nadu da natpolovična većina birača želi živjeti u normalnoj Hrvataskoj.