SDP se pridružio kritici

Bauk o covid potvrdama: Možda da Sabor izmjestimo u neki šoping-centar koji ima multiplex kino

Dražen Ciglenečki

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Svi zastupnici, uključujući i Zlatka Hasanbegovića, mogli bi dolaziti na zasjedanja bez potvrda i testova, komentirao je Arsen Bauk COVID-potvrdeZAGREB – Saborsko Predsjedništvo sutra će raspravljati o novim epidemiološkim mjerama prema kojima ni zastupnici neće bez COVID-potvrde ili negativnog testa smjeti ući u zgradu hrvatskog parlamenta.


S obzirom na to da zastupnicima, kao i svim ostalim građanima, za ulazak u šoping-centre i dalje neće trebati ni COVID-potvrda ni negativan test, potpredsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk ima originalno rješenje kako bi svi oni mogli biti na sjednicama Sabora.


– Sadašnja situacija pokazuje do kakvih apsurda dolazi kada Stožer donosi odluke bez prethodne rasprave, u kojoj bi se postavljalo pitanja i ukazivalo na nelogičnosti. A čemu Sabor, uz sve minuse, služi.
Na djelu je takozvana doktrina odokativne epidemiologije. Valjda samo pravnici mogu izjednačiti status zastupnika i službenika. Ali, kada je već tako, onda bi najbolje bilo da se rad Sabora premjesti u neki šoping-centar koji ima multiplex kino. Svi zastupnici, uključujući i Zlatka Hasanbegovića, mogli bi dolaziti na zasjedanja bez potvrda i testova. U najvećoj dvorani mogla bi se održavati plenarna sjednica, a u onim manjim bi se sastajali odbori, zaokružen je Baukov prijedlog.


Svjestan je on, naravno, da se Sabor neće izmještati, kao što je to bilo na početku epidemije, pa će se Klub SDP-a na sjednici saborskog Predsjedništva ipak zalagati za nešto realističnije. Trenutačno se putem videolinka iz svog doma mogu javljati zastupnici koji su zaraženi ili u samoizolaciji. U budućnosti bi se to, smatra Bauk, trebalo proširiti i na one koji nemaju COVID-potvrdu, a odbijaju se i testirati, kao što je slučaj s Hasanbegovićem.