Zabrana za SDP-ovce

Bauk moli vlasnika lokala iz Imotskog da ne skida naljepnicu bar do izbora: ‘Uzet ću kokice i gledati kako me premijer brani’

P. N.

Moli ga i da poštedi kolegu Stazića "jer je on sada običan građanin, a više nije državni dužnosnik"Arsen Bauk je nakon objave da je jedan hotel i restoran u Imotskom na svoja ulazna vrata ostavio naljepnicu s oznakom “zabrane ulaska SDP-ovcima Bauku i Staziću”, izjavio kako se neizmjerno raduje i kako planira uzeti kokice i gledati kako ga premijer brani.


“Tome se neizmjerno radujem. Imao bih nekoliko dobronamjernih savjeta jer su HDZ-ovci opasni”, rekao je Bauk za Index.


Za vlasnika lokala ipak ima nekoliko prijedloga. Prvi je da natpis “zabranjen ulaz” pretvori u – “nisu dobrodošli”, a drugi da ga ne skida do lokalnih izbora, “jer je u Imotskom jako malo mjesta gdje se može vidjeti ovako velik i lijep znak SDP-a”. Moli ga i da poštedi kolegu Stazića “jer je on sada običan građanin, a više nije državni dužnosnik”.
“Ako je rekao da je razlog postavljanja natpisa to što sam podnio kaznenu prijavu protiv organizatora imotskog karnevala zbog spaljivanja lutke istospolnog para s udomljenim djetetom, ja tu kritiku apsolutno prihvaćam. Meni je zbog toga drago, ali kad se već upustio u to, treba zabraniti ulazak i Općinskom državnom odvjetništvu koje je tu optužnicu i prihvatilo. To bi već bila građanska hrabrost. Kako bi Rojs rekao u saboru na sličnu temu, budi muško. Bilo bi dobro precizirati odnosi li se ta zabrana na sve članove SDP-a jer ovo nije dovoljno jasno. I konačno, ako ispoštuje sve moje savjete, u potpunosti će se uklopiti u jednu snažnu kritiku iako, na prvi pogled oporbe, ovo je kritika vlasti zbog pravosudnih postupanja. Onda bi u tom slučaju to bila demokracija”, kaže Bauk za Index.