Burne reakcije

Batarelo najavljuje zabranu pobačaja i u Hrvatskoj. Odgovorila mu Ahmetović: ‘Fundamentalisti, odmaglite od naših maternica’

P. N.

Foto T. Miletić PIXSELL / D. Kovačević

Foto T. Miletić PIXSELL / D. Kovačević

Ako nekome još nije jasno kakva agenda se sprema. Ne, nećete pored nas živih i rođenih, kaže AhmetovićOdluka američkog Vrhovnog suda da van snage stavi ustavno pravo na pobačaj očekivano je izazvao niz reakcija i u Hrvatskoj.


Među njima je očekivano i radikalni pro-life aktivist Vice John Batarelo, koji je najavio da će i Hrvatska jednog dana zabraniti pobačaj. Usput je objavio i sliku sudaca koji su donijeli ovu odluku, nazivajući ih “velikanima”, kao i fotografiju Donalda Trumpa kojeg je nazvao “facom”.


“Velika pobjeda za nerođeni život u SAD-u. Roe p. Wade odluka je konačno poništena! Federalni američki zakon više ne može natjerati savezne države na obavezni pobačaj u njihovim zakonodavstvima. Očekuje se da barem polovica američkih saveznih država će ili potpuno zabraniti abortuse ili staviti velike restrikcije. I jedan dan ćemo mi i u Hrvatskoj stvoriti zakon koji će štititi nerođeni život i zabraniti ubijanje”, objavio je Batarelo.
Maloprije je Batarelo imao i novu objavu na istu temu.


“Koja čast što me lijevo liberalni mediji nazivaju “radikalni katolik” vezano za podršku ukinuće federalnog prava na ubijanje nerođene djece u SAD-u. Nažalost nisam još dostojan te titule ali ako Bog da svakako ću biti jedan dan jer biti katolik znači biti radikalno za Boga i ne obazirati se na ljudske obzire. Usput, super je gledati kako pro babykilleri sada kmeće i cmizdre. Tough luck losers”, dodao je Batarelo.


Među onima koji su odgovorili s druge strane je saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović.


“Ako nekome još nije jasno kakva agenda se sprema. Ne, nećete pored nas živih i rođenih. Dobit ćete referendum i ustavno pravo na izbor žene. Borit ćemo se svim sredstvima da frustrirani fundamentalisti odmagle od naših maternica i na pravo da budemo slobodne”, navela je Ahmetović.