Ministar obrane

Banožić: Ostajem u Vladi, imam potpuno povjerenje premijera

Portal Novi list

Foto Slavko Midzor/PIXSELL

Foto Slavko Midzor/PIXSELL

Ministar obrane dao je izjavu o odnosu Banskih dvora i PantovčakaMinistar obrane Mario Banožić uoči sjednice Vlade dao je izjavu o odnosu Banskih dvora i Pantovčaka, te se osvrnuo na oznake tajnosti na izvješću o načelniku Glavnog stoežra admiralu Hranju.


Na pitanje hoće li skinuti oznaku tajnosti, rekao je: “Inspektor je stavio oznaku tajnosti. Pravom reciprociteta zbog svega predlažem da predsjednik RH skine klasificiranost s podataka putovanja zbog kojih je nastao problem.


Kad to učini, učinit ću ja za ovo da javnost dobije kompletnu sliku. Onda će se vidjeti da nije sve kao u pismu”.
Zašto je zatražena inspekcija?


“Zaobilazilo me se kod donošenja zapovijedi. Pismo nije točno, a ne mogu reći što je pokazao nalaz. Ako zapovijedite da brod Učka ide u Albaniju, a put nije službeni, a potrošena su sredstva Ministarstva. Ne izlazim s time zbog klasificiranosti”, rekao je Banožić, prenosi N1.


Na pitanje je li Hranj prekršio zakon, odgovorio je: “Ako na to odgovorim, ući ću u tajnost dokumenta”.


Na pitanje koji dio Milanovićevog pisma nije točan: “Nisam čitao pismo, a iz onoga u medijima je pisalo da je utvrđeno da načelnik nije kršio zakon”.


“Službenih dopisa iz Ureda predsjednika bilo je do 20”, otkrio je.


“Od svibnja nemam komunikaciju s Uredom predsjednika i sve što se tražilo, treba staviti u kontekst da se vidi da Ured ne želi suradnju s Ministarstvom”, kazao je Banožić.


“Ostajem u Vladi, imam potpuno povjerenje premijera. Iz Ureda predsjednika napravljen je blagi pritisak prema supruzi glavnog inspektora kad je rečeno da je dobila mjesto u HEPu-, to je bila poruka.


To i ja prolazim, pogledajte medijski pritisak od rujna jer sam imao svoje mišljenje”, rekao je ministar Banožić, prenosi N1.