Jelena Pavičić Vukičević

Bandićeva zamjenica koristi famozno pravo 6+6, evo koliko će njena plaća još koštati Zagrepčane

Hina, Portal Novi list

Jelena Pavičić Vukičević / Foto Davor Kovačević

Jelena Pavičić Vukičević / Foto Davor Kovačević

Otvorila sam tu mogućnost 6+6 mjeseci kao dužnosnik, potvrdila je Pavičić VukičevićBivša obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević izjavila je u petak da je nakon današnje primopredaje izvršne vlasti, otvorila mogućnost za naknadu dužnosničke plaće, koju ima prema zakonu.


“Ja sam dosad svake četiri godine mijenjala i radno mjesto i lokaciju rada. Otvorila sam tu mogućnost 6+6 mjeseci kao dužnosnik”, kazala je Pavičić Vukičević za N1.


Prema imovinskoj kartici, njena mjesečna plaća iznosi 33.150,57 kuna bruto, odnosno 18.748,91 kuna neto.
Zahvaljujući famoznoj formuli 6+6, Jelena Pavičić Vukičević šest mjeseci će dobivati punu, a još šest mjeseci pola plaće. Sveukupno će, stoga, građane Zagreba koštati još 298.355,13 kuna, koliko će za njenu plaću trebati isplatiti u bruto iznosu.


Ona sama će, pak, na račun dobiti 168.740,19 kuna. Podsjetimo, Jelena Pavičić Vukičević gradonačelnicom Zagreba bila je ukupno 3 mjeseca, poslije smrti bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kojem je bila zamjenica.


Pavičić Vukičević u petak je predala izvršnu vlast novoizabranog gradonačelniku Zagreba, Tomislavu Tomaševiću, a na održanom sastanku, predala mu je opsežna izvješća, među kojima je i ono o izvršenju proračuna za 2020. godinu.


Istaknula je da je razgovor s Tomaševićem bio “kolegijalan” te dodala da će novi gradonačelnik dobiti uvid u cjelokupno poslovanje grada.


Pavičić Vukičević je kazala da je Grad Zagreb prošlu 2020. godinu završio s 90 milijuna kuna minusa, no istaknula da zaduženje na godišnjoj razini uvijek ide uz suglasnost Ministarstva financija te da nikad ne prelazi 20 posto proračuna, a da je zaduženje Zagreba do 2035. iznosi dvije milijarde kuna.


Poručila je i da u Gradskoj upravi, ne radi nitko tko nije prošao postupak javnog natječaja.


“To postupak koji traje šest mjeseci, u kojem se provjeravaju i diplome i drugi dokumenti i da je to postupak koji će morati poštovati i novi gradonačelnik”, rekla je.


Upitana za angažman na Kineziološkom fakultetu, rekla je da će se to tek vidjeti.


“Radilo se samo za priznavanje kvalifikacije, nije to još radno mjesto”, rekla je Pavičić Vukičević.


Pr


Mjesečna bruto plaća Jelene Pavičić Vukičević prema imovinskoj kartici iznosi 33.150,47 kuna, a neto iznosi 18.748.91.


Pomnožimo li neto plaću Jelene Pavičić sa šest mjeseci, koliko će dobivati punu plaću, te pribrojimo li još šest mjeseci, koliko će dobivati pola plaće, dolazimo do iznosa od 168.740,19 kuna, koliko ćemo još platiti Jelenu Pavičić Vukičević, tromjesečnu gradonačelnicu Zagreba.