Ograničenja u prometu

Autocesta od Delnica do Kikovice zbog jakog vjetra zatvorena za sav promet

Hina

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Čavle, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški mostZbog orkanskog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, upozoravaju u petak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).


Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim prostorom.


Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Čavle, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.
Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog obilnijih padalina ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku. HAK upozorava na moguće odrone duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju. Vozače podsjećaju da pri smanjenim uvjetima vidljivosti na vozilima i tijekom dana moraju imati uključena dnevna ili kratka svjetla te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Večeras od 22,30 do 5 ujutro zbog radova u tunelu Pećine u Rijeci za sav promet bit će zatvorena državna cesta DC404 između Ulice A.K. Miošića i čvora Vežica u oba smjera.