O slučaju Zambija

Apel majke koja je posvojila petero djece: Atmosfera linča nikako neće biti dobra za socijalizaciju djece iz Afrike

P. N.

Tanja Budmir Gulan / Screenshot

Tanja Budmir Gulan / Screenshot

"Čuli smo u Saboru razne epitete. Samo molim da, ako je ikako moguće, svoje stavove prestanu iznositi na društvenim mrežama mrzeći, javno", upozorava Tanja Budmir Gulan 


Tanja Budmir Gulan, iz Udruge za potporu međunarodnom posvajanju International adoption Hrvatska, majka petero posvojene djece iz Konga, za televiziju N1 je komentirala povratak Hrvata iz Zambije.


Smatra da posvojitelji moraju biti zaštićeniji i još jednom je poslala apel vezan uz govor mržnje i neprimjerene komentare u javnom prostoru, posebno Hrvatskom saboru, javlja televizija N1.
“Zaštita posvojitelja od države mora biti puno jača. Podržavam međunarodna posvajanja, ali smatram da posvojitelji moraju imati jaču zaštitu od države jer ako i dalje budemo prepušteni sami sebi, pitanje je dana kad će se opet dogoditi Zambija”, rekla je i dodala:


“Opet ću poslati apel – ne morate se slagati s našim odlukama da posvojimo djecu, ne trebate nas niti voljeti, to je vaše pravo, pravo pojedinca da ne prihvaća, da mu se to čini svakakvim, čuli smo u Saboru razne epitete. Samo molim da, ako je ikako moguće, svoje stavove prestanu iznositi na društvenim mrežama mrzeći, javno, jer se opet stvara atmosfera linča koja nikako neće biti dobra za socijalizaciju djece koja dolaze iz Zambije.”