NATO

Anušić: Hrvatska će pomagati Ukrajini dokle god bude trebalo

Portal Novi list, Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆHrvatski ministar obrane Ivan Anušić istaknuo je u četvrtak na sastanku članica NATO-a da će Hrvatska podupirati i pomagati Ukrajinu koliko god to bude bilo potrebno te poručio da je podrška zapadnih zemalja ključna da bi se Ukrajina mogla uspješno braniti od ruske agresije, priopćio je MORH.


„Moramo nastaviti jačati inicijative unutar NATO i EU okvira koje mogu pojačati ukrajinsku obranu od ruske agresije”, istaknuo je ministar Anušić na sastanku ministra obrane članica NATO-a u Bruxellesu, navodi se u priopćenju.


Anušić je podsjetio da je Hrvatska od početka ruske agresije Ukrajini donirala vojne opreme u iznosu od 185 milijuna eura.
Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar obrane sudjeluje u četvrtak i petak na sastanku ministara obrane NATO-a u Bruxellesu, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske


Na sastanku ministara obrane NATO-a se dovršavaju pripreme uoči NATO summita u Washingtonu, posebno kada je riječ o paketu odluka o Ukrajini te temama vezanim uz odvraćanje i obranu, a u četvrtak je održana sjednica Vijeća NATO – Ukrajina.