Domovinski pokret

Antivakseri u Saboru nisu nikoga privukli, slučajno im zalutao Reiner

Dražen Ciglenečki

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Okupljeni su hvalili Hrvate zbog razmjerno malog odaziva na cijepljenjeKorona još nije iščeznula, ali je epidemija koja je izbila 2020. danas na marginama medijskog interesa. U Domovinskom pokretu smatraju to pogrešnim, ta stranka procjenjuje da je došlo vrijeme za svođenje računa, raspravu o štetnim mjerama koje je Vlada donosila u borbi s virusom.


Zato su danas u Saboru organizirali međunarodnu konferenciju “Hrvatska i svijet 2024. poslije pandemijske oluje”. Osobno su joj nazočili neki američki liječnici, gorljivo oponenti cijepljenja protiv COVID-19, a pojedini njihovi istomišljenici svoj su doprinos konferenciji dali ranije snimljenim razgovorima s njima.


Foto galerija: Skup antivaksera u Saboru Foto: Davor Kovačević


Većina ih je hvalila Hrvate zbog razmjerno malog odaziva na cijepljenje.
– Više injekcija povećava rizik od zaraze. Sretan sam što u Hrvatskoj, u kojoj je puno ljudi izbjeglo cijepljnje štetno za niz organa u tijelu, rekao je Ryan Cole.


Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta je ustvrdio da su mnogi bili proglašavani takozvanim teoretičarima zavjere, a da se danas pokazuje da su govorili istinu.


– Što je s 200 miljuna doza koje je Vlada bacila jer cjepivo danas nikome ne treba? Znanost ne može napredovati bez slobode, kritike, sumnje. Neću odustati od inzistiranja na raspravi. Uvijek ću se založiti za pravo pojedinca da iskaže svoje mišljenje, to moji birači očekuju.


Nažalost, tijekom pandemije se provodila nezapamćena cenzura, ocijenio je Bartulica.


Na konferenciji je bilo malo zastupnika drugih stranaka, svratili su tek Nino Raspudić iz Mosta i Željko Lenarat (HSS). Prije početka je u malu vijećnicu stigao i potpredsjednik Sabora Željko Reiner (HDZ) i ugodno iznenadio okupljene.


Rukovali su se s njim, a Bartulica je Reinera predstavio stranim gostima. Ispostavilo se, međutim, da je Reiner zabunom ušao u pogrešnu dvoranu.


Njegova je, naime, dužnost bila danas ujutro pozdraviti sudionike konferencije o vjerskim slobodama Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Izrael. Kada je shvatio da se nalazi na krivom mjestu, Reiner je napustio antivaksere.