Epidemiološka slika

Alemka Markotić: Veći broj zaraza nije posljedica blagdanskih druženja. Te ćemo brojke vidjeti idući tjedan

P. N.

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Sumnjičavost prema cjepivu AstraZenece i vrlo rijetku nuspojavu zgrušavanja krvi (169 slučajeva na 34 milijuna primljenih doza) Alemka Markotić je istaknula kao dodatan razlog za zabrinutost. Istaknula je da je "nešto malo veći rizik kod mladih žena".Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemka Markotić rekla je za Dnevnik Nove TV da su strože epidemiološke mjere ponovo na stolu, u razmatranju.


– Sve su opcije na stolu. Ići će se u suradnji s regionalnim stožerima i dalje pratiti regionalna situacija i djelovati tamo gdje više rastu brojevi, rekla je Markotić, istaknuvši kako aktualni rast broja zaraženih nije odraz blagdanskih druženja. Te ćemo brojeve, istaknula je, vidjeti idući tjedan.


Sumnjičavost prema cjepivu AstraZenece i vrlo rijetku nuspojavu zgrušavanja krvi (169 slučajeva na 34 milijuna primljenih doza) Alemka Markotić je istaknula kao dodatan razlog za zabrinutost. Istaknula je da je “nešto malo veći rizik kod mladih žena”.
– Za sve ostale nema nikakvog povećanog dodatnog rizika. U većini zemalja takvih nuspojava nema, istaknula je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti.