Spremni za sezonu

Air France i KLM uvode ovog ljeta dodatne letove za Amsterdam i Pariz iz Hrvatske

Hina

Ilustracija / Reuters

Ilustracija / ReutersAir France i i nizozemski KLM imat će ove predsezone i glavne sezone dodatne letove za Amsterdam i Pariz iz Hrvatske, s tim da Air France uvodi četiri dodatna leta iz Pariza za Zagreb, dok KLM uvodi dodatne letove za Dubrovnik, priopćili su u srijedu iz tih kompanija.


Air France, navodi se, povećava učestalost letova tijekom predsezone, omogućujući svakodnevne letove na relaciji Zagreb-Pariz uz dodatne letove četvrtkom i nedjeljom. U vrhuncu sezone, počevši od 8. srpnja, Air France će imati 11 tjednih letova, uključujući četiri dodatna leta iz Pariza za Zagreb, što rezultira dvostrukim dnevnim letovima na relaciji Pariz-Zagreb četiri dana u tjednu.


Nizozemska zrakoplovna kompanija KLM  značajno će povećati kapacitet prema Hrvatskoj ovog ljeta, osobito povećanjem broja letova za Dubrovnik. I Split i Dubrovnik sada će imati usklađene rasporede letenja. Tijekom izvansezone, KLM će obavljati dva leta dnevno za Split, s kasnim dolaskom i ranim jutarnjim polaskom za Amsterdam sljedećeg dana.
Osim toga, početak sedam dodatnih letova tjedno iz Dubrovnika za Amsterdam pomaknut je na 2. srpnja umjesto 15. srpnja. Ta će promjena omogućiti približno 4.000 dodatnih sjedala na ruti. Počevši od 2. srpnja, bit će dodan kasni noćni let za Dubrovnik, s polaskom sljedećeg jutra za Amsterdam. KLM tu rutu planira obavljati do 16 puta tjedno.


U priopćenju se ističe kako će korištenjem svih AFKL letova ovog ljeta, uz povećanje kapaciteta za Split i Dubrovnik, putnici preko čvorišta u Parizu i Amsterdamu imati pristup raznim europskim destinacijama te destinacijama širom svijeta, uključujući Sjevernu i Južnu Ameriku, Meksiko, Aziju i Afriku.