Hrvatska

snimio Sergej Drechsler

Premijer u Rijeci

U 3. maju potpisan ugovor o završetku novogradnje 514! Plenković: Nastojimo revitalizirati hrvatsku brodogradnju

Smatra da će dugoročna revitalizacija brodogradnje omogućiti izgradnju nekoliko takvih brodova te da će tako biti posla i za riječki 3. maj i za pulski Uljanik, odnosno da se i u Uljaniku 1856 nastoji revitalizirati brodogradnja, a glavni je interes ekonomski, održivost i zaposlenost radnika.

Foto arhiva NL

Realan rast

Državni zavod za statistiku: Prosječna neto plaća za veljaču u Hrvatskoj preko sedam tisuća kuna

Po podacima DZS-a, prosječna mjesečna bruto plaća za veljaču iznosila je 9.467 kuna, što je realno 0,7 posto više nego za siječanj. Na godišnjoj razini, prema veljači 2020., prosječna je bruto plaća bila realno viša za 1,7 posto.

snimio Vanja Vesić

Lokalni izbori

Pod geslom ‘Dajmo pedalu onima koji nas vozaju’: Predstavljena Zeleno-lijeva koalicija Tomaševića i partnera

"Uspjeli smo postići dogovor o zajedničkom izlasku na izbore i ovo je nastavak naše suradnje koju smo počeli za lokalne izbore 2017. kao i na europskim i parlamentarnim izborima."

Foto Slavko Midzor/PIXSELL

EPIDEMIOLOŠKI PROTOKOL

Ministarstvo kulture o višku kolona u Jasenovcu: Lani smo imali 42 potvrđena slučaja zaraze, a danas imamo 2106

"Zbog epidemiološke situacije ove godine kao i prošle godine neće se održati zajednička komemoracija i kolona sjećanja nego su izaslanstva pozvana da polože vijence sukcesivno kako bi se svima koji se žele pokloniti žrtvama omogućilo da taj dan odaju počast žrtvama i posjete Jasenovac", ističu iz Ministarstva kulture.