Hrvatska

foto: Damir Škomrlj

COVID i izbori

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke pozitivan na koronavirus: Ostrogović će u izolaciji biti najmanje deset dana

Josip Ostrogović svoje će obveze predsjednika GO HDZ-a Rijeka i predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Rijeke obavljati od kuće do potpunog oporavka.

Foto Damir Škomrlj

školovanje u epidemiji

Fuchs: Učenici ove školske godine 78 posto sati proveli na nastavi u školi. Možemo biti zadovoljni

Zbog većeg broja novozaraženih covidom-19 16 županija od sutra prelazi na neki oblik online nastave te ministar Fuchs kaže kako je Ministarstvo cijelo vrijeme u kontaktu sa županijama s kojima se konzultira prije prelaska s jednog modela nastave na drugi. 

snimio Damir Škomrlj

Mladen Šćulac

Načelnik Stožera Civilne zaštite PGŽ: ‘Strože mjere su ujedno i pokušaj da predsezonu probamo osloboditi bolesti’

U petak će se vidjeti hoće li brojke padati ili ostaju iste. Strože mjere smo razmatrali još prije dva tjedna, ali tada za njima nije bilo potrebe. Teško je donijeti pravu odluku. Prave odluke su teške, a ova mjera je stroga, rekao je Šćulac.

foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ljubitelji ustaša na meti DORH-a

Hoće li ‘ustašluci’ biti kažnjeni? Splitska policija izvijestit će DORH o okupljanju kod spomenika 9. bojne HOS-a

U subotu je otkazana konferencija za novinare splitskog SDP-a  zakazana na platou kod spomenika 9. bojne  HOS-a na kojoj je njihov kandidat za splitskog gradonačelnika Ante Franić trebao govoriti o zabrani ustaškog pozdrava 'za  dom spremni'.

ZRĆE NAKON ZRĆA

Najpoznatija hrvatska party destinacija mijenja koncept u koronakrizi: Umjesto partijanera zdrav život na Zrću

Već godinama razvijamo outdoor segment našeg turizma, s obzirom da broj ljudi koji se bave biciklizmom, trekingom, planinarenjem, penjanjem, veslanjem na moru i sličnim aktivnostima u Europi strelovito raste, a mi na otoku, ne samo u Novalji, imamo idealne uvjete za većinu takvih aktivnosti, kaže Marina Šćiran Rizner, direktorica Turističke zajednice Novalje

Reuters

NE ŽELE POMOĆ

Djevojčice iz grčkih izbjegličkih kampova u zadnji tren odustale od zbrinjavanja u Hrvatskoj: Na aerodromu zatražile azil u Nizozemskoj

Djevojčice koje je Hrvatska odlučila primiti kako bi rasteretila prenapučene grčke izbjegličke kampove trebale su biti smještene u ustanovi za djecu bez roditeljske skrbi u Lipiku. Tamo su već bili osigurani uvjeti i angažirani suradnici kako bi naučile hrvatski i uklopile se u društvo.

Foto Davor Kovačević

kandidat za gradonačelnika

Tomislav Tomašević u “Nedjeljom u dva”: Novi stadion? Ako Real i Barcelona mogu imati socios model, onda može i Dinamo

"Naša procjena je pokazala da tzv. dovršetak obnove Maksimira bi koštao otprilike 700 milijuna kuna. Novi stadion, na istom mjestu, uz rušenje aktualnog, košta 400 i nešto milijuna. Taj projekt ne bi trebali voditi Mamići".

snimio Marko Gracin

NO PASARAN

Obersnel osudio ustaške poruke: “Autori ovih škrabotina nemaju nikakva suvisla znanja o zlu endehazije”

"Okrenuti glavu od ovog čina značilo bi prešutno dopustiti neoustašama štovanje jedne sramotne nazovi države koja se jednim potezom pera odrekla velikog dijela Hrvatske i predala ju talijanskim fašistima", poručio je riječki gradonačelnik.