Novo okupljanje

‘6. 11. za 6,11 posto’: Učitelji pjevaju navijačke pjesme, imaju jasnu poruku za Plenkovića

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Učitelji i nastavnici na Markovom trgu podsjećali su na organiziranu navijačku skupinu, a i pjesme koje su pjevali posudili su iz navijačkog repertoaraZAGREB Zaposleni u osnovnim i srednjim školama prosvjedovali su danas na Trgu svetog Marka. Veliki broj prosvjednika stigao je u navijačkim obilježjimam a šef Nezavisnog sindikata Branimir MIhalinec rekao da je riječ o znaku poštovanja.


– Danas je ovdje najjača reprezentacija Hrvatske ikada, poručio je Mihalinec.


foto: screenshot


foto: screenshot

Učitelji i nastavnici na Markovom trgu podsjećali su na organiziranu navijačku skupinu, a i pjesme koje su pjevali posudili su iz navijačkog repertoara. Doduše, počeli su s Gibonijevom pjesmom “Ovo mi je škola”, ali potom su nastavili u nogometnom štihu: “Najlakše je kad pitaju me / koliko i kako ja nju volim….”


– Danas smo se okupili ovdje da kažemo ovima koliko nas ima, rekao je sindikalni Mihalinec, poručivši okupljenima da bez njih “naša domovina nema nikakve šanse”.


Foto Davor Kovačević


Foto Davor KovačevićPremijeru Andreju Plenkoviću Mihalinec je poručio da ne dovode u pitanje budućnost.


– Premijeru, nemojte dozvoliti mogućnost da Hrvatske ne bude. Sedamnaest dana ignorirali su vas, sedamnaest dana su šutjeli, tek osamnaesti dan počeli su pregovori, kao da nas nije niti bilo.


Prave se da ne znaju naše zahtjeve, čude se zašto smo u štrajku, je l’ vi znate razlog? Da ponovimo, neka čuje, želimo ispraviti nepravdu prema zaposlenima u odgoju i obrazovanju, gdje plaće zaostaju u plaćama u javnim službama. To je učinila vlada Zorana Milanovića, a ova Vlada to želi zabetonirati, govorio je okupljenima Mihalinec.


Vladi je na koncu poslao jednostavnu poruku: “6,11, to je poruka Vladi”.


Prosvjednike su šefovi sindikata pozuvali da ne odustaju.


– Mi to nećemo učiniti, ali očekujemo i od vas da ne odustanete. Predsjedniče Vlade, prihvatite li naše zahtjeve, vi ste pobijedili. Pobijedili ste, jer ste osigurali budućnost Hrvatskoj. A ako ne prihvatite naše zahtjeve, vi ste izgubili. Nemojte biti gubitnik, svijet voli pobjednike!”, poručio je Mihalinec.