Šef UHPA-e

40 posto gostiju privatni iznajmljivači uopće ne prijave? “Treba pojačati inspekcije”

Portal Novi list

Ilustracija / Foto Mladen Trinajstić

Ilustracija / Foto Mladen Trinajstić

Moramo znati i uz te koji nisu prijavljeni, a imaju kategorizaciju, imamo i određeni broj objekata, koji još uvijek nemaju kategorizaciju, a primaju goste i dalje oglašavaju svoje apartmane”, poručio jePredsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija iznio je podatak da je neprijavljeno i do četrdeset posto gostiju pa ističe da je nužno pojačati inspekcijski nadzor.


Predsjednik UHPA-e Tomislav Fain kazao je za HRT kako veliki broj iznajmljivača, koji imaju kategorizaciju za iznajmljivanje, ne prijavljuju goste.


“Vrlo je jednostavno, imamo određeni broj kapaciteta u pojedinom mjestu, a kada pogledamo prijavu koja ide kroz eVisitor, dolazimo do vrlo jednostavnog podatka, da četrdeset posto gostiju uopće nisu prijavljeni. Moramo znati i uz te koji nisu prijavljeni, a imaju kategorizaciju, imamo i određeni broj objekata, koji još uvijek nemaju kategorizaciju, a primaju goste i dalje oglašavaju svoje apartmane”, poručio je.
Fain je naglasio kako je ta brojka i veća, te stvara razne probleme, od komunalnih, pa sve do razvijanja određene destinacije. Stoga dolazi do krivih podataka, stoga i priprema sezone ne može biti odrađena kvalitetno.