Mali Zmaj

17-godišnji Patrik hodao od Zagreba do Rijeke da pomogne siromašnoj djeci, prikupio 20.000 kn

Portal Novi list

Patrik Radotić na svom cilju / Foto Screenshot Instagram Mali zmaj ide u školu

Patrik Radotić na svom cilju / Foto Screenshot Instagram Mali zmaj ide u školu

Patrik planira prikupiti 20 tisuća kuna i napuniti 100 ruksaka za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusaPatrik Radotić ima tek 17 godina, a upravo je završio veliki pothvat. Prehodao je 180 kilometara od Zagreba do Rijeke kako bi pomogao djeci iz siromašnih obitelji.


Na put se odlučio kako bi prikupio donacije za djecu koja si ne mogu priuštiti osnovne školske potrepštine.


Patrik je planirao prikupiti 20 tisuća kuna i napuniti 100 ruksaka za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusa, a svoj cilj je što se tiče novčanih donacija i dosegao.
”Jednostavno volim izazove i volim boraviti vani pa mi je pala na pamet ideja da si ove godine stvarno pomaknem granice i napravim pravi izazov pa da odhodam 180 kilometara od Zagreba do Rijeke”, kazao je Patrik Radotić za RTL.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Mali zmaj ide u školu (@mali_zmaj_ide_u_skolu)Put je odradio u samo četiri dana. Svakog je dana hodao pedesetak kilometara. Školski prijatelji i profesori podrška su mu u ovom humanitarnom izazovu.


”Nisam iznenađena da radi nešto takvo i vjerujem da će to jako biti dobro za njega za budućnost i jednostavno za izgraditi karakter koji je stvarno odličan”, rekla je Klara Komar, Patrikova prijateljica.


”Pa evo držimo mu fige da uspije, bit ćemo mu podrška i pomoći ćemo mu da se spremi ako treba”, kazao je Valentin Šaban, Patrikov prijatelj.


Veliku podršku u ovom pothvatu imao je i od svojih roditelja. Automobilom su ga pratili na njegovu putu. U večernjim satima nalazili su se kako bi mu donijeli hranu i odvezli ga na prenoćište.


”Ima 17 godina i vrlo sam ponosna na njega i probat ću ne zaplakati. Vrlo sam ponosna na njega zato što stvarno mislim da je to hvalevrijedno i on već sada vidi da ne treba imati ništa u novčaniku da bi nekome pomogao”, izjavila je Tatjana Radotić, Patrikova majka.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Mali zmaj ide u školu (@mali_zmaj_ide_u_skolu)”Iako supruga kaže da nije, meni je bilo iznenađenje iako on uvijek ima neke svoje ideje. To su nekakve možda ambicije o kojima sam ja nekad maštao, ali nikad nisam imao hrabrosti da ih ostvarim”, izjavio je za RTL Valerio Radotić, Patrikov otac.


Svi koji žele donacijama pomoći Patriku u njegovu humanitarnom izazovu za više informacija posjetite ovu stranicu.


Patrika se moglo svakodnevno pratiti na Instagramu, na stranici Mali zmaj ide u školu otvorenoj baš za tu prigodu. Tamo objavljuje vlogove i slike sa svojeg puta.


Donacije se mogu uplaćivati preko platforme Čini pravu stvar.