MALI BROJ ZARAŽENIH

Hrvatska je najsigurnija europska turistička destinacija: Beroš objavio podatke koji to dokazuju

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

“U usporedbi s konkurentskim perjanicama turizma EU, Hrvatska je najsigurnija turistička destinacija. Zadržimo taj status! Trebamo li bolji motiv za cijepljenje i pridržavanje epidemioloških mjera? Ostanimo odgovorni, cijepimo se i očuvajmo turističku sezonu”, napisao je Beroš.Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je da je “Hrvatska najsigurnija turistička destinacija” te pozvao građane na cijepljenje kako bi zadržali taj status.


“U usporedbi s konkurentskim perjanicama turizma EU, Hrvatska je najsigurnija turistička destinacija. Zadržimo taj status! Trebamo li bolji motiv za cijepljenje i pridržavanje epidemioloških mjera? Ostanimo odgovorni, cijepimo se i očuvajmo turističku sezonu”, napisao je Beroš na Twitteru i prikazao graf koji pokazuje da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj izuzetno dobra u usporedbi s nekim drugim konkurentskim eurospkim zemljama.

 


Inače, Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je danas novu koronakartu Europske unij na kojoj je Hrvatska i dalje u narančastom, no epidemiološko se stanje u nekim drugim zemljama pogoršalo.


Hrvatska obala od prošlog tjedna nije označena zelenom bojom na koronakarti Europske unije. Cijela jadranska Hrvatska stavljena je prošli tjedan u narančasto.