MINISTAR GRADITELJSTVA

Horvat našao obrazloženje za sporni stan: “Dogodila se ekspresna samoobnova”

P. N.

Darko Horvat / Foto Davor Kovačević

Darko Horvat / Foto Davor Kovačević

“Sustanari su donijeli odluke. Država je dala suglasnost”, dodao je ministar.Novinarima su izjave nakon sastanka dali ministar graditeljstva Darko Horvat i šef Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić, javlja Televizija N1.


“Predsjednik Vlade je upoznao koalicijske partnere s aktivnostima obnovi. Zatim smo raspravljali i o mjerama koje poduzima Stožer civilne zaštite na sprečavanju daljnjeg širenja covida-19. Predsjednik Vlade nas je izvjestio o paketu mjera kojima bi se ublažio najavljeni udar i podizanje cijene energenata. Tu je bilo riječi i o popisu stanovništva i mjerama koje se sada poduzimaju”, rekao je Branko Bačić.


“Vladajuća većina je zadovoljna izvješćem koje je predsjednik Vlade. Cilj i jedan od prioriteta je kako i na koji način ubzrati sanaciju prostora koji je zahvaćen potresom u Zagrebu, na Banovini i u Krapinsko-zagorskoj županiji”, rekao je.
Na pitanju o obnovi stana predstojnika kabineta premijera Zvonimira Frke Petešića, Bačić je dao riječ ministru Darku Horvatu.


“Nikakve ekspresne obnove bilo nije, dogodila se ekspresna samoobnova”, rekao je Horvat.


“Sustanari su donijeli odluke. Država je dala suglasnost”, dodao je ministar.


“Da je u tom stanu bio netko drugi, primjerice, saborski zastupnik oporbe, postupak bi bio potpuno isti i identični. Nikakvih tu prioriteta ili razlike nema da li je u tom stanu bio g. Frka-Petešić ili nije”, uvjeravao je Horvat nakon koalicijskog sastanka.


Na pitanje zna li za druge takve primjere brzo obnovljenih zgrada, Horvat je odgovorio da u ovom trenutku “za njih nije čuo”. Dodao je i da je u medijima ta zgrada u Jurišićevoj, bila izdvojena kao primjer obnove koji treba slijediti.


“Bit će vrlo teško opoziciji skupiti dovoljan broj ruku”, komentirao je  tako ministar zahtjeve oporbe za njegovim opozivom.


“Iz dana u dan, obnova ide”, istaknuo je Horvat.


Komentirao je i najave da bi Hrvatska morala vratiti novac za obnovu iz Fonda solidarnosti Europske unije.


“Oznojili smo se da bismo taj novac priskrbili Hrvatskoj i nećemo doputiti da se i jedan euro vrati u Bruxelles”, kazao je ministar i dodao da rokovi nisu sveto pismo.