UPAD U SUSTAV

Hakirana Slobodna Dalmacija: Na portal ubačeni tekstovi koji​ma se​ promič​e ​rusk​a​ propagand​a

Hina

Članci se uklanjaju, a napad je prijavljen policiji​", objavili su na stranicama Slobodne Dalmacije​.SPLIT – ​Tijekom današnjeg popodneva hakiran je portal Slobodne Dalmacije tako da je nekoliko starijih članaka zamjenjeno tekstovima koji​ma se​ promič​e ​rusk​a​ propagand​a u ratu s Ukrajinom, a kako se neslužbeno doznaje, slučaj istražuje policija.


Kako je objavljeno na stranicama Slobodne Dalmacije, u popodnevnim satima ​je ​izvršen hakerski napad​ tijekom kojega je, kako se navodi, nepoznati počinitelj (ili više njih) upao u sustav​ te dnevne novine.


Hakerski napad je obavljen tako što su u ​nekoliko starijih članaka u rubrikama Slobodne Dalmacije zamjenjeni članci koji​ma se​ promič​e ​rusk​a​ propagand​au u ratu s Ukrajinom.
​”​Riječ je o desetak tekstova koji su na portalu objavljeni pod imenima naših autora. Naše službe su na vrijeme uočile upad u sustav i rade na otklanjanju problema. Članci se uklanjaju, a napad je prijavljen policiji​”, objavili su na stranicama Slobodne Dalmacije​.


Glavna urednica Slobodne Dalmacije Sandra Lapenda Lemo nije željela komentirati slučaj tek je za Hinu kratko rekla kako je istraga u tijeku, da rade na tome, i da su članci izbrisani.