Magdalena Komes

Gradonačelnica Petrinje: Dumbović je želio rasprodati cjelokupnu gradsku imovnu. Jednu stvar mu nikad nećemo oprostiti

Portal Novi list

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Nakon odlaska Darinka Dumbovića u Petrinji i dalje ispadaju njegovi "kosturi iz ormara".Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes gostovala je u Dnevniku N1 televizije i komentirala nedavno uhićenje svojeg prethodnika Darinka Dumbovića.


“Ovo što se danas dogodilo zapravo je posljedica brojnih nemoralnih radnji. S takvim radnjama je gotovo.


Kosturi iz ormara


Ja i moji suradnici nećemo dozvoliti da Petrinja bude grad-slučaj.
Otvorili smo gradsku upravu, radimo transparentno i jasno poručujem da je u Petrinji nulta stopa tolerancije na bilo kakav oblik mita, korupcije i malverzacije”, rekla je Komes.


Jedna od ovrha koja je stigla i, kako navodi Komes, “ispala iz ormara poput kostura”, je ona za uklanjanje oštećenog objekta u naselju u blizini Petrinje, u iznosu od 324,000 kuna.


“To je prema svim tržišnim cijenama precijenjeno”, rekla je.


Kako navodi, gradsko vijeće i prije toga je ukazivalo na nepravilnosti.


Ovo mu nikad nećemo oprostiti


“Gradonačelnik je želio rasprodati cjelokupnu gradsku imovnu. Nikad mu nećemo oprostiti što je dječje odmaralište na Punatu prodao za sitan novac”, rekla je.


Postavlja se pitanje je li Dumboviću zapravo presudila činjenica da više ne obavlja gradonačelničku dužnost.


“Ne mogu procijeniti kako su se odvijale akcije, ali ovakvi se poslovi ne odvijaju preko noći”, rekla je Magdalena Komes u Dnevniku N1 televizije.


Ako današnje uhićenje rezultira pravomoćnom presudom, Komes navodi da se nada tome da će sva imovina koja je otuđena iz gradskog proračuna biti vraćena.