Obertauern

Valamar u Austriji otvorio svoj treći zimski hotel, lokaciju su proslavili Beatlesi

Milan Pavlović

Foto Valamar

Foto Valamar

Kompanija iz Poreča u svoj novi hotel Obertauren u istoimenom gradiću investirala je 34 milijuna euraU jeku Beatlemanije koja je šezdesetih godina “drmala” svijetom austrijski gradić Obertauern u zimu 1965. godine nakratko se našao u središtu svjetske pozornosti.


Globalnu slavu donijela mu činjenica da je bio glavna pozornica za film “Help!”, koji su tih dana u Alpama snimali članovi čuvene četvorke iz Liverpoola. Legenda kaže da lokalci nisu bili nimalo impresionirani zvjezdanom četvorkom te da dobar dio njih nikad dotad nije ni čuo za Beatlese.


Zanimljiva povijest


Stoga su popularni glazbenici iskoristili priliku da se malo opustite i uživaju daleko od medijskog ludila i horda obožavatelja koje su ih tih dana pratile u ostatku svijeta.
U čast rođendana jednog od članova filmske ekipe John Lennon i Paul McCartney jedne martovske večeri uzeli su instrumente u ruke te u baru tadašnjeg Marietta hotela zasvirali, te održali i svoj jedini, doduše neslužbeni, koncert u Austriji.


Foto Valamar


Na tu lijepu priču, jednu iz bogate povijesti toga zdanja, podsjeća danas rekonstruirani komplet bubnjeva koji je tada korišten koji je uz brojne fotografije iz tog vremena izložen na posebnom mjestu u foajeu hotela koji je nakon temeljite obnove sinoć i službeno inauguriran kao novi “član obitelji” najveće hrvatske turističke kompanije Valamar Riviera.


Obertauern iz “Placeshotel” brenda by Valamar jedan je od tri Valamarova hotela u poznatoj i popularnoj austrijskoj zimskoj destinaciji te predstavlja novi važan iskorak u daljnjoj internacionalizaciji poslovanja kompanije s ciljem širenja portfelja i upravljanja hotelsko-turističkim objektima u ponajboljim zimskim odmorišnim destinacijama Austrije i Italije.


Za moderne goste


– Mi smo prije pet godina krenuli u ovu našu austrijsku avanturu, te se odlučili na širenje poslovanja. Povod za to bila je činjenica da u našim morskim destinacijama godišnje ugostimo više od milijun gostiju te da o njima skrbi više od 8 tisuća djelatnika koji uglavnom rade u ljetnim mjesecima.


Stoga se logičnom činio iskorak i u neku od zimskih destinacija kako bismo značajnom dijelu tih ljudi osigurali posao tijekom čitave godine.


Nakon dva “morska” ovo je naš prvi zimski hotel iz “Placeshotel” brenda namijenjen modernim gostima koji žele fleksibilnost dok su na odmoru, te mislim da sad imamo doista jedan fantastičan klaster ovdje u Obertauernu, kazao nam je predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin.


Željko Kukurin / Foto Valamar


Kompanija iz Poreča u svoj novi hotel kategoriziran s četiri zvjezdice investirala je 34 milijuna eura, a gostima je u njemu na raspolaganju 120 smještajnih jedinica koje spajaju elegantni alpski dizajn s modernim detaljima i elementima tipičnim za brand Places.


Hotel je prvenstveno namijenjen zaljubljenicima u snijeg i zimske sportove te je i smješten u neposrednoj blizini najpopularnijih skijaških staza, međutim tu je i mnoštvo sadržaja namijenjenih relaksaciji, druženju i slobodnom vremenu poput zone za zabavu koja se prostire na 400 četvornih metara i koja je namijenjena svim starosnim skupinama.


Tu je i zatvoreni slatkovodni bazen površine 80 četvornih metara, spa s whirlpool zonom, saune i prostor za opuštanje, finska sauna na otvorenom i signature tretmani, danonoćno dostupni teretana i fitness, te višefunkcionalna kongresna dvorana i dvije fleksibilne sobe za sastanke namijenjena sve popularnijem poslovnom, odnosno MICE segmentu turizma.