Dobra preporuka

Forbes uvrstio tri hrvatska grada na listu 20 najsigurnijih destinacija za postkorona odmor. Među njima je i Rijeka

P. N.

Nove preporuke Europske komisije Hrvatskoj, naglasak na posljedicama pandemije i brzom oporavku / Foto: S DRECHSLER

Nove preporuke Europske komisije Hrvatskoj, naglasak na posljedicama pandemije i brzom oporavku / Foto: S DRECHSLER

Na visoko treće mjesto liste uvršten je Cavtat koji je opisan kao omiljena destinacija za slavne osobe, obitelji, ljubitelje dobre gastronomije, kulture, prirode i vodenih sportovaUtjecajni časopis Forbes uvrstio je čak tri hrvatske destinacije u top 20 najsigurnijih europskih destinacija za post korona odmor. Radi se o Zagrebu, Cavtatu i Rijeci – izvijestila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku.


U članku objavljenom na Forbesu navodi se kako je European Best Destination Organization (EBD) izdvojila 20 europskih destinacija najmanje pogođenih korona virusom, a koje predlaže kao pogodne destinacije za putovanja u idućim mjesecima.


„Uvrštenje čak tri hrvatske destinacije na popis najsigurnijih europskih destinacija potvrđuje međunarodni status naše zemlje kao kvalitetne i sigurne turističke destinacije koja ima sve preduvjete za sigurno odvijanje turizma u mjesecima koji su pred nama“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
Na visoko treće mjesto liste uvršten je Cavtat koji je opisan kao omiljena destinacija za slavne osobe, obitelji, ljubitelje dobre gastronomije, kulture, prirode i vodenih sportova. Zagreb je stavljen na osmo mjesto EBD liste i to kao idealna city break destinacija, dok je Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture u 2020. godini, pripalo dvanaesto mjesto liste.


Na prvo mjesto uvršten je Tbilisi, glavni grad Gruzije, a svoje mjesto na listi našle su i destinacije poput Krfa, Azorskih otoka, Kotora, Varšave, Beča, Bohinja i Malte.