Stroga odluka

“The party is over”: Airbnb trajno zabranjuje tulume

Hina

Foto Jacob Bentzinger on Unsplash

Foto Jacob Bentzinger on Unsplash

Promijenili su i 'kućni red' koji je dopuštao tulume i ostala okupljanja.Američka internetska platforma Airbnb objavila je da će trajno zabraniti tulume u unajmljenim apartmanima, ukazavši na znatno manji broj prijava okupljanja nego u ljeto 2020., prve godine pandemije.


Godine 2019. Airbnb je počeo uvoditi stroža ograničenja, zabranivši najam „kuća za tulume”, uz obrazloženje da uznemiruju susjedstvo.


U kolovozu 2020. zabranili su tulume i naknadno produljili zabranu kako bi se suzbilo širenje covida 19.
Gosti tako moraju prijaviti okupljanja u unajmljenim nekretninama, ali Airbnb je u utorak izvijestio da broj prijava od 2020. pao za 44 posto.


U 2021. suspendirano je više od 6.600 gostiju i nekoliko domaćina zbog pokušaja kršenja zabrane organizacije tuluma.


Zato su ih na početku ovogodišnje ljetne sezone putovanja odlučili trajno zabraniti.


„To je problem čije rješenje, rekao bih, zahtijeva trajan angažman”, rekao je glasnogovornik tvrtke Ben Breit.


Airbnb je ažurirao i pandemijske uredbe, uklonivši filter pretraživanja „prikladno za okupljanja” i promijenivši ‘kućni red’ koji je dopuštao tulume i ostala okupljanja.


Istodobno su poručili da će ukinuti ograničenje od maksimalno 16 osoba po smještajnoj jedinici, otvorivši mogućnost maksimalne popunjenosti većih kuća, izlistanih na platformi.


U svibnju Airbnb je izvijestio da mu je prihod u prvom tromjesečju porastao 70 posto, na 1,5 milijardi dolara, prognoziravši da bi u drugom tromjesečju trebao iznositi između 2,03 milijarde i 2,13 milijardi dolara.