Odluka suda

Stečaj Uljanika: Naložena predaja broda jaružala u posjed luksemburškoj kompaniji

Hina

Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELL

Usisno jaružalo na vlastiti pogon Willem van Rubroeck, koje se gradilo u Uljaniku, kao najvrjednija imovina u stečajnoj masi Uljanika d.d. prodano je u listopadu prošle godine Jan De Nulu za 794 milijuna kuna na javnoj elektronskoj dražbiTrgovački sud u Pazinu u utorak je objavio zaključak kojom se nalaže stečajnoj upraviteljici Uljanika da brod – jaružalo u gradnji ”Willem van Rubroeck” preda u posjed kupcu – luksemburškoj kompaniji Dredging and Maritime Management (DMM) u sklopu Jan De Nul grupe, koja je brod jesenas kupila na dražbi.


Istim zaključkom naloženo je Lučkoj kapetaniji Pula da u korist DMM-a u Imeniku vlasnika brodica, imeniku vlasnika jahti i imeniku ostalih pomorskih objekata upiše pravo vlasništva na tom brodu u gradnji te da na tom brodu izbriše upisane terete.


Usisno jaružalo na vlastiti pogon Willem van Rubroeck, koje se gradilo u Uljaniku, kao najvrjednija imovina u stečajnoj masi Uljanika d.d. prodano je u listopadu prošle godine Jan De Nulu za 794 milijuna kuna na javnoj elektronskoj dražbi.
Jan de Nulu je i naručio gradnju jaružala.


Sudska odluka uslijedila je nakon što je Skupština vjerovnika Uljanika prošlog tjedna u odlučila da Uljanik d.d., krovna organizacija pulske brodograđevne kompanije, nema uvjete za nastavak poslovanja i ide u likvidaciju.