Kristijan Pavić

Šef ACI-ja o izjavi koja je uzbudila duhove: Upravo suprotno! Pokazali smo što nama znači Rijeka kao destinacija

Portal Novi list

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Proteklog tjedna Pavić je u Splitu izjavio da mu je draže ulagati u Split nego u Rijeku. Evo kako to objašnjava i koji je pravi kontekst planova ACI-ja za RijekuKristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja, u Studiju 20a Marinku Glavanu komentirao je temu koja je zadnjih dana dosta uzbudila duhove u Rijeci. Proteklog tjedna Pavić je u Splitu izjavio da mu je draže ulagati u Split nego u Rijeku.Što ste mislili s tom izjavom?
Izjava je izvučena iz konteksta. Pitanje je bilo postavljeno na konferenciji, čija je tema bila razvoj Splita kao nautičke destinacije.


U kojem kontekstu ste je onda izrekli?


U smislu oportunitetnosti ulaganja danas u destinaciju. Split je u ovom momentu razvijena nautička destinacija, Rijeka će sutra biti. Jednostavno, taj kontekst ovog momenta…


Znači li to da se u Rijeku ne isplati ulagati, a u Split da ili?


Ne, upravo obrnuto. Mislim da smo mi kao ACI pokazali što mislimo o Rijeci kao nautičkoj destinaciji kad smo pokrenuli priču projekta ACI marine Rijeka u prostoru Porto Baroša i s time dali svoj stav i mišljenje. U konačnici uložit ćemo novac da se ta marina dogodi i da Rijeka postane nautička destinacija.


Hoćete li? Dosta su se uzbudili i stručni krugovi, ljudi koji su profesionalno vezani uz nautički turizam, marine i srodne djelatnosti. Puno njih je komentiralo upravo tu vašu izjavu u kontekstu da sta vi vrlo oprezan čovjek, koji teško daje takve izjave. Boje se da je to možda uvod u otkazivanje projekta, u smanjivanje obujma ili nešto slično. Jesu li u pravu? Jesu li njihovi strahovi opravdani?


Nisu! Projekt ide dalje. U fazi smo ishođenja lokacijske dozvole. Nadam se da ćemo početkom sljedeće godine, negdje u prvom kvartalu, imati lokacijsku dozvolu. Dalje će se ići u izradu glavnog projekta. Mislim da će vrijeme pokazati koji je naš stav. Ovako je sad ispala ta jedna izjava, koja je izvučena iz konteksta i uzburkala javnost da je izrečeno nešto što nema utemeljenja u onim stvarima koje mi danas radimo.