Niskotarifni prijevoznik

Ryanair u Zagrebu otvara bazu i pokreće niz linija? Evo što je dosad o tome poznato

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Zračna luka Zagreb trebala bi dobiti niz novih linija i povoljnih putovanja i iz prema glavnom gradu HrvatskeRyanair za sutra je sazvao pressicu na kojoj će se obratiti predsjednik uprave ovog irskog niskotarifnog avioprijevoznika i predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.


Iz poziva za tiskovnu konferenciju može se iščitati samo jedno: Ryanair napokon dolazi u zagrebačku zračnu luku, javlja Croatian Aviation.


Podsjetimo Zračna luka Zagreb godinama je bila u deficitu što se tiče niskotarifnih prijevoznika i linija.
Croatian Aviation neslužbeno doznaje kako će Ryanair u Zagrebu u listopadu otvoriti bazu i pokrenuti niz linija, o kojim se linijama radi morat ćemo pričekati do sutra.


Mjesecima se već priča o dolasku Ryanaira u Zagreb, a predstavnici ove aviokompanije već su nekoliko puta bili u Zagrebu. Dogovarali su detalje projekta kojim bi Zagreb konačno trebao dobiti niz linija i povoljnih putovanja iz i prema glavnom gradu Hrvatske.


Međunarodna zračna luka Zagreb u razdoblju od 1. prosinca 2020. do 30. lipnja 2021. aviokompanijama nudi mogućnost prijave za poticaje pod nazivom “Model poticaja rasta prometa” kojim se želi postići dolazak novih avioprijevoznika u zagrebačku zračnu luku, odnosno potaknuti iste na otvaranje novih linija prema i iz Zračne luke Franjo Tuđman.


Očito su njihovi napori privlačenja novih prijevoznika u Zagreb putem ovih poticaja bili uspješni.