AKCIJSKA PONUDA

Provjerili smo sve prednosti ugovaranja dopunskog zdravstvenog osiguranja

NL native

Foto: iStock

Foto: iStock

Kako biste se osigurali od iznenadnih financijskih troškova za potrebe dijagnostike, liječenja i rehabilitacije, ugovorite dopunsko zdravstveno osiguranjeU vrijeme pandemije još više no inače mislimo o zdravlju i kako ga sačuvati. Međutim, briga o zdravlju nešto je što bi uvijek, pa i neovisno o kriznim situacijama, svakome trebalo biti na prvom mjestu. Naglasak se sve više stavlja na preventivu, no ako i kada zatreba, važno je, uz naravno adekvatnu i pravovremenu zdravstvenu skrb, imati i financijsku podršku, koliko god je to moguće, da si čovjek teške trenutke ne učini još težim. S obzirom da je zdravstveni sustav i inače preopterećen, a kamoli sada u pandemiji, te njegovo financiranje sve više traži reformske zahvate, jasno je da, uz bazično, osnovno osiguranje, dopunsko osiguranje gotovo da više i nije opcija, nego nužnost. Dio građana ima ugovoreno dopunsko osiguranje kod HZZO-a, a dopunsko zdravstveno osiguranje po različitim cijenama i uvjetima nude i domaće osiguravajuće kuće. Na “prvu” se sve može činiti slično, no nije – razlike postoje i uopće nisu zanemarive, a odnose se na cijenu polica, načine plaćanja, kao i obuhvat usluga koje pokrivaju. Mnogi još uvijek vjerojatno miješaju dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje. Riječ je o različitim, iako komplementarnim proizvodima. Dopunsko osiguranje “dopunjuje” troškove nadoplate osnovnog zdravstvenog osiguranja, odnosno troškove participacije pri odlasku kod liječnika,  boravka u bolnici, te, ovisno o osiguratelju i polici, dopunsku B listu lijekova. Dodatno osiguranje se pak odnosi na pokriće troškova dodatnih specijalističkih zdravstvenih pregleda, koji se u pravilu obavljaju bez uputnice, sistematskih pregleda, dijagnostičkih postupaka, laboratorijskih pretraga. Treba napomenuti da se i jedno i drugo osiguranje od lani priznaje kao trošak poslovanja poslodavcima, stoga veliki broj njih pokriva trošak tih polica za svoje zaposlenike.


U PAR KLIKOVA


Wiener osiguranje, članica Vienna Insurance Group d.d., nudi oba ova tipa osiguranja, uz njihovu moguću kombinaciju, te čitav niz benefita za osiguranike. Važno je odmah reći da Wiener dopunsko zdravstveno osiguranje pokriva sva sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja u punom iznosu bez ograničenja, pri čemu osiguranik svoj paket u Wieneru može pronaći za već od 45 kuna mjesečno, a pokrivena su sva sudjelovanja bez limita. Wiener ide u korak s vremenom, te je osigurana brza i jednostavna kupnja online – u par klikova. Također, postoji mogućnost plaćanja na rate, te 5 posto popusta na jednokratno plaćanje. 


AKCIJA


Iz Wienera skreću pažnju na akcijsku ponudu, koja je u tijeku, a traje do kraja svibnja, pri čemu se uz ugovaranje Wiener dopunskog gratis dobiva i mini polica dodatnog zdravstvenog osiguranja koja uključuje pregled privatnog liječnika i dijagnostičku pretragu.
– Ključni benefiti koje nudi mini dodatno su ušteda vremena i novca te sigurnost jer korisnici preglede obavljaju privatno bez dugih lista čekanja. Važno je napomenuti da mini polica dodatnog nije isto što i dodatno zdravstveno osiguranje, tumače u Wiener osiguranju. Naime, u pokriću Wiener dodatnog zdravstvenog osiguranja nalazi se više od 250 različitih medicinskih usluga koje osiguranik može koristiti ovisno o ugovorenom programu osiguranja.


Mogućnost online ugovaranja putem webshopa


VIŠI STANDARD
S druge strane, mini polica dodatnog osiguranja odnosi se na jednu uslugu medicinski indiciranog specijalističkog pregleda (internist, endokrinolog, gastroenterolog, kardiolog, pulmolog, neurolog, oftalmolog, ginekolog i urolog), te jednu uslugu medicinski indicirane laboratorijske ili specijalističke dijagnostike.


– I zato ugovorite već danas Wiener dopunsko zdravstveno osiguranje, a na poklon dobivate mini policu dodatnog zdravstvenog osiguranja.