Bankarstvo

Promjene u Erste banci: Katarina Kraljević u Upravi umjesto Zdenka Mataka

Aneli Dragojević Mijatović

Katarina Kraljević, Zdenko Matak / Foto: Erste banka

Katarina Kraljević, Zdenko Matak / Foto: Erste bankaRIJEKA – Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor direktnih kanala i Sektor digitalnog bankarenja, odlučio je s istekom važećeg mandata 31. srpnja 2024. godine povući se sa svoje dosadašnje funkcije, priopćili su iz Erstea.


Karijeru je započeo u IT odjelu Bjelovarske banke 1989. godine, a u razdoblju od 1999. do 2014. godine, kada je postao član uprave Erste banke, obnašao je različite rukovodeće funkcije u segmentu poslovanja s građanstvom. Matak će nastaviti karijeru u Erste banci te u budućnosti obnašati funkciju savjetnika uprave za poslovanje s građanstvom.


– U skladu s prethodno navedenim, Zdenka Mataka naslijedit će Katarina Kraljević, dosadašnja direkorica Sektora razvoja poslovanja s građanstvom, koja će na novu funkciju stupiti 1. kolovoza 2024. Odluka Nadzornog odbora Erste banke o imenovanju Katarine Kraljević donesena je pod uvjetom ishođenja prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke, odnosno Europske središnje banke, ističu u Erste banci.
Katarina Kraljević magistrica je ekonomskih znanosti te ima dugogodišnje iskustvo rada u bankarskom sektoru. Karijeru je započela 2001. godine kao financijski savjetnik za građane u Bank Austria Creditanstalt d.d. Zagreb. U razdoblju od 2002. do 2005. bila je financijski zastupnik za mala i srednja poduzeća u Centar banci d.d., kada prelazi u Erste banku na poziciju menadžera za rizike za segment mikro poduzeća, obrtnika i građana. Od 2008. do 2015. godine na čelu je Direkcije za upravljanje kreditnim rizikom privatnih klijenata i mikro tvrtki, dok u razdoblju od 2015. do 2017. obavlja funkciju zamjenice direktora Sektora građanstva. Od siječnja 2018. do danas na čelu je Sektora za razvoj poslovanja s građanstvom.