Nova era

Prodana Bonavia! Jedan od najstarijih riječkih hotela ima nove vlasnike, ovo su detalji

Alenka Juričić Bukarica

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Preuzimanjem hotela Bonavia novi će vlasnik, kako najavljuje, preuzeti ugovore o radu svih radnika zaposlenih u hoteluJadran hoteli preuzeli su jedan od najstarijih riječkih hotela – Bonaviju.


Naime, kako je objavljeno na Zagrebačkoj burzi Plava laguna je Bonaviju prodala za 8,1 milijuna eura.


Očekivano zaključenje transakcije je u studenom ove godine, a preuzimanjem hotela Bonavia novi će vlasnik, kako najavljuje, preuzeti ugovore o radu svih radnika zaposlenih u hotelu.
Ovime je izraelska grupacija Brown proširila svoj portfelj hotelskih objekata u Rijeci, ali i Hrvatskoj.


Da podsjetimo, ova je grupacija Jadran hotele preuzela krajem prošle godine, nakon što su na hrvatsko tržište ušli akvizicijom hotela u Trogiru. Većinski udio u tvrtki, kako je poznato, prodali su Ivan Franolić i Zoran Luštica, koji je ostao u tvrtki kao savjetnik. Inače Brown hotels je međunarodno orjentirana grupacija koja osim u Izraelu, posluje i u Njemačkoj, Grčkoj i Cipru.


Brown Grupa postala je vlasnik ukupno sedam hotela, dva restorana i turističkog kampa koji se nalaze na području Rijeke, Kostrene i Kraljevice.


Brown grupa je kompanija koja imidž gradi na specifičinom dizajnu i estetici svojih objekata. Riječ je o kompaniji osnovanoj 2010. u Tel Avivu, koja u svom sastavu, dakle, ima dvadesetak hotela u Izraelu, kao i desetak u Grčkoj.


Hotel Bonavia jedan je od prvih hotela otvorenih u Rijeci, koji je započeo je sa radom 1876. godine, prvo kao oštarija, a tek kasnije kao hotel.