Koronavirus

Prijevoznici se boje zatvaranja granica zbog epidemije: ‘Odvest će nas sve u bankrot’

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Ne nađe li država mogućnost da sanira gubitke, zatvaranje granica prouzročilo bi bankrot, i to ne samo nas nego i industrija koje pratimo, rekao je KranjčecVARAŽDIN Zatvaranje granica zbog koronavirusa odvelo bi prijevoznike u bankrot, rekao je za Hinu predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Dragutin Kranjčec.


Ne nađe li država mogućnost da sanira gubitke, zatvaranje granica prouzročilo bi bankrot, i to ne samo nas nego i industrija koje pratimo, rekao je Kranjčec.


Drži da bi Hrvatska trebala poboljšati protočnost robe i kontrola koje trenutno važe i koje trebaju biti jednake za sve zemlje u okruženju.
“Najnovije informacije i mjere dovele su nas do relativno velikih problema za razliku od kolega iz Slovenije i Austrije koji nesmetano obavljaju teretno prometovanje prema Italiji”, kaže Kranjčec.


“Mislim da bi se i Hrvatska trebala prema tome orijentirati. Na ulazu u Hrvatsku na Bregani kamioni nam stoje od jučer ujutro i još nisu prošli”, dodaje.


Smatra da bi nacionalni stožer trebao pravovremeno obavještavati udrugu o novim mjerama, kako bi se prijevoznici mogli organizirati i izbjeći čekanja i gužve na granici.


“Cijene goriva padaju, ali ako kamioni stoje prijevoznicima to ništa ne znači”, ističe Kranjčec.