Nautički turizam

Potrošnja charter nautičara do kraja listopada 4,8 milijardi kuna

Hina

Dobri rezultati nautičke sezone   Foto/Sergej DRECHSLER

Dobri rezultati nautičke sezone Foto/Sergej DRECHSLER

Snagu hrvatskog nautičkog chartera pokazuju i brojke po kojima je Hrvatska vodeća u svijetu s više od 4.500 plovila, 140 luka nautičkog turizma i s oko 17.000 vezovaZAGREB – Nautičari koji unajmljuju plovila u Hrvatskoj su do kraja listopada ove godine prema procjenama potrošili 4,8 milijardi kuna, od čega više od 30 posto na druge oblike turizma tj. kulturnu, enogastro i drugu ponudu, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).


Takve procjene o ovogodišnjoj potrošnji ‘čarteraša’ iznesene su na u ponedjeljak otvorenoj konferenciji »Booking Manager Summit«, prvoj u svijetu usmjerenoj edukaciji i umrežavanju yach charter profeionalaca.


»Nautički charter je najvažniji segment nautičkog turizma u Hrvatskoj, a i u ovoj sezoni je to dokazao prevladavši sve poteškoće u bukingu«, poručio je predsjednik HGK županijske komore Šibenik Ivan Soža.
Naglasio je da snagu hrvatskog nautičkog chartera pokazuju i brojke, po kojima je, kako je kazao, Hrvatska vodeća u svijetu s više od 4.500 plovila, 140 luka nautičkog turizma i s oko 17.000 vezova.


Iz HGK ističu da je konferencija okupila brojne predstavnike charter industrije iz 30 zemalja svijeta, vodeće stručnjake za digitalne platforme te porezne savjetnike, koji će održati predavanja specijalizirana upravo za čarter industriju.


»Cilj konferencije »Booking Manager Summit« je edukacija cjelokupnog tržišta na svim područjima koja su potrebna u svakodnevnom poslovanju i susretanju s izazovima te dinamične industrije, kao i edukacija i stvaranje novih partnerstva te promoviranje poduzetništva i turizma«, zaključuju iz HGK.