Kompanija sa srcem

Podravka socijalnim samoposlugama diljem Hrvatske donirala hranu u vrijednosti 750.000 kuna

Portal Novi list

Kompanija sa srcem povodom svoje velike obljetnice posjetila je 11 lokacija diljem zemlje i pokušala uljepšati blagdane onima najpotrebitijima.Podravka je 75 godina poslovanja obilježila i velikom donacijom hrane u vrijednosti 750.000 kuna. Ukupno 75 paleta hrane poslano je na jedanaest lokacija diljem Hrvatske. Radi se o jedanaest socijalnih samoposluga koje svojim radom najugroženijim članovima društva osiguravaju pomoć u vidu hrane i higijenskih potrepština.


Podravka je odlučila kako ovogodišnju veliku obljetnicu neće obilježavati proslavama ili domjencima, već investicijama, poboljšavanjem radnih uvjeta svojih zaposlenika i donacijama kojima se najpotrebitijima pokušavaju, što je više moguće, olakšati nadolazeći blagdani.


Dvije lokacije posjetila je i predsjednica Uprave Martina Dalić. Prisustvovala je podjeli donacija socijalnim samoposlugama u Osijeku i Koprivnici.
„Kao društveno odgovorna kompanija, Podravka je uvijek brinula o svojoj zajednici, kako onoj bližoj, tako i široj. Svjesni smo kako živimo u svijetu u kojem postoji sve više osoba kojima postaje teško pribaviti sve potrebne životne namirnice, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme.


Stoga, posebno treba pohvaliti udruge i ljude koji stoje iza projekata poput socijalnih samoposluga, a mi smo ponosni što možemo biti dijelom njihova rada.


Nadam se da će ova donacija izmamiti pokoj osmijeh i barem malo olakšati ispraćaj ove i doček sljedeće godine“, rekla je predsjednica Uprave Martina Dalić, istaknuvši važnost volontera koji će osigurati da svi paketi stignu u prave ruke.


Donacije su još primile socijalne samoposluge iz Belišća, Belog Manastira i Popovca, Đakova, Nove Gradiške, Siska, Vukovara te socijalna samoposluga Kruh sv. Elizabete iz Rijeke, socijalna samoposluga Caritasa zagrebačke nadbiskupije i Hrvatska mreža socijalnih samoposluga iz Zagreba.


„U ime svih naših potrošača, želim uputiti veliko hvala Podravki i gospođi Dalić na ovoj velikoj donaciji. Ovo je predivan poklon za naših tri tisuće potrošača i sigurno će im uljepšati nadolazeće blagdane.


Svi zajedno kraj godine ispratit ćemo u radosnijem raspoloženju“, rekla je Štefica Čučak, predsjednica Humanitarne udruge „Rijeka ljubavi“ koja brine o osječkoj socijalnoj samoposluzi.


„Ova donacija mnogim će ljudima olakšati kraj godine i uljepšati im blagdane. Zahvaljujemo stoga Podravki i gospođi Dalić, koja je prva predsjednica Uprave Podravke koja nas je posjetila i time pokazala koliki je značaj socijalne samoposluge za cijeli grad i širu zajednicu“, rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnice Adela Sočev.