Protukandidat Buriloviću

Oreščanin otkrio zašto želi postati šef HGK-a: ‘Uvest ću dobrovoljno članstvo i očistiti Komoru od politike’

P. N.

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Prva ključna promjena se odnosi na depolitizaciju i vraćanje ugleda Komori, jer zadnjih 25 godina, i kroz mandat gospodina Vidoševića i gospodina Burilovića, je Komora bila praktički u službi politikeDosadašnji izvršni direktor Udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin objasnio je zašto se u posljednjem trenutku odlučio javiti na natječaj za čelnika Hrvatske gospodarske komore kao protukandidat Luki Buriloviću.


“Razlog je vrlo jednostavan, zbog toga što smatramo da Komoru treba popraviti da bi ona funkcionirala onako kako bi Komora u državi poput Hrvatske trebala funkcionirati. Prva ključna promjena se odnosi na depolitizaciju i vraćanje ugleda Komori, jer zadnjih 25 godina, i kroz mandat gospodina Vidoševića i gospodina Burilovića, je Komora bila praktički u službi politike. Drugi bitan cilj je uvođenje dobrovoljnog članstva. Ovaj zakon koji je u proceduri je omogućio da male članice ne plaćaju članarinu, moj stav je da treba ići korak dalje i da članstvo treba biti dobrovoljno”, rekao je Oreščanin za RTL Direkt.


Kaže da se nada da svoj posao može odraditi u samo jednom mandatu.
“Ja se nadam da neću morati biti duže od jednog mandata i da ću svoj posao napraviti u jednom mandatu i da će to postati institucija kakvu trebamo. Ja se nadam i ovim putem pozivam premijera i sve predstavnike vladajućih elita da u ovom procesu budu neutralni i da puste poduzetnicima da odlučuju o sudbini HGK i neka izaberu najboljeg i najkvalitetnijeg kandidata”, dodao je Oreščanin.