Nerevidirani konsolidirani podaci

Neto dobit Adris grupe 506 milijuna kuna: U iduće tri godine planiraju investirati tri milijarde kuna

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

"Uz dosad investiranih više od deset milijardi kuna, u sljedećem trogodišnjem razdoblju u turistički dio svoga poslovanja Adris planira investirati gotovo tri milijarde kuna, u zdravu hranu više od 220 milijuna, te u osiguranje 290 milijuna kuna, što će generirati stabilan rast prihoda i rastuću dobit", kažu u Adrisu.ZAGREB – Adris grupa je u 2019. godini ostvarila neto dobit od 506 milijuna kuna, što je 13,4 posto više nego godinu ranije, pokazuju nerevidirani konsolidirani podaci te kompanije objavljeni danas.


Ukupni prihodi Adrisa u 2019. godini iznosili su 6,1 milijardu kuna, pet posto više nego pretprošle godine.


Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i za sedam posto je veći u usporedbi s prethodnom godinom. Pri tome su prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći za pet posto i iznose 1,59 milijardi kuna.
Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća od one iz 2018. godine.


Adris je u glavnim crtama izvijestio i o poslovanju kompanija koje čine grupu.


Za Croatia osiguranje navodi da je postavilo novu strategiju za sljedeće petogodišnje razdoblje i pokrenulo transformacijski program koji sadrži niz poslovnih inicijativa s ciljem povećanja konkurentnosti i profitabilnosti tvrtke, uz fokus na digitalizaciju.


Maistra je u protekloj 2019. godini otvorila Grand Park Hotel Rovinj, a značajnim se u turističkom segmentu Adrisa ocjenjuje i formalni završetak postupka vezanog za hotel Marjan u Splitu.


Cromaris je u 2019. godini ostvario prodaju od 9.557 tona ekvivalenta svježe ribe, što je rast od osam posto. Izvoz čini 80 posto prihoda od prodaje.


U procesu vezanom za Agrokor, Adris je, kako se navodi, u skladu s razinom očekivanih rizika obavio sva potrebna rezerviranja. Ta rezerviranja nemaju utjecaja na likvidnost, profitabilnost i dugoročnu održivost Adrisovih tvrtki, ističe se u Adrisovoj objavi.


“Adris ima snažnu novčanu poziciju i visok investicijski potencijal. Postoji financijski kapacitet za vođenje rastuće dividendne politike i provođenje novog investicijskog ciklusa. Uz dosad investiranih više od deset milijardi kuna, u sljedećem trogodišnjem razdoblju u turistički dio svoga poslovanja Adris planira investirati gotovo tri milijarde kuna, u zdravu hranu više od 220 milijuna, te u osiguranje 290 milijuna kuna, što će generirati stabilan rast prihoda i rastuću dobit”, kažu u Adrisu.