45. izdanje

Na beogradskom Sajmu turizma najavljeno i sudjelovanje Hrvatske

Portal Novi list, Hina

Foto TZ Kvarnera

Foto TZ Kvarnera

Organizatori na sajmu, što se održava od 22. do 25. veljače, očekuju oko 400 izlagača iz više od 27 zemalja, među kojima je i HrvatskaOvogodišnji, 45. Međunarodni sajam turizma i 19. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA bit će održan na Beogradskom sajmu od 22. do 25. veljače, a organizatori očekuju oko 400 izlagača iz više od 27 zemalja, među kojima je i Hrvatska.


Moto ove najznačajnije turističke manifestacije u Srbiji i regiji za 2024. je “Avantura počinje ovdje”. Zemlja partner je Grčka, a prvi put na Sajmu turizma nastupaju Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija.


Zemlje koje se vraćaju i ponovno će sudjelovati na sajmu su Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.
Popunjeni su skoro svi kapaciteti u dvoranama Beogradskog sajma, a više od 100 profesionalnih kupaca već je zakazalo oko 500 poslovnih sastanaka tim povodom, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji.


Na sajmu će sudjelovati najznačajnije turističke agencije, udruge i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni turoperatori iz zemlje, regije i svijeta.


Domaćini očekuju da će partnerstvo Srbije i Grčke na ovogodišnjem sajmu pridonijeti daljem unapređenju turističke razmjene između dviju zemalja, napose jer je broj grčkih turista u Srbiji u stalnom porastu, dok je grčko tržište u Srbiji uvjerljivo najtraženije jer svake godine u Grčkoj boravi oko milijun srbijanskih turista.


“Od ukupnog broja ljudi iz Srbije koji ljetuju posredstvom turističkih agencija, njih 70 posto odmor provede u Grčkoj”, rekao je na tiskovnoj konferenciji koordinator Sajma Dragan Zečević.


Usporedno sa sajmom turizma, pod sloganom “Poslužite se” bit će priređen i 9. Međunarodni sajam ugostiteljske opreme HORECA, a okupit će domaće i inozemne tvrtke koje se bave proizvodnjom, distribucijom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog namještaja i opreme za hotele, kuhinje, restorane i barove.