Stigle brojke

Na autocestama HAC-a i ARZ-a za vikend nešto manje od 595 tisuća vozila

Hina

Foto Borna Filić PIXSELL

Foto Borna Filić PIXSELL

Kada se taj broj vozila usporedi s brojem u istom lanjskom vikendu, kada je zabilježen promet 837,6 tisuća vozila, vidljiv je pad broja vozila za gotovo 243 tisuće ili za 29 postoNa autocestama u nadležnosti HAC-a i ARZ-a proteklog je, četvrtog kolovoškog vikenda, prometovalo nešto manje od 595 tisuća vozila, što je za 29 posto manje nego u lanjskom usporedivom vikendu, dok je prihod od cestarine niži za 34 posto i iznosio je 31,5 milijuna kuna, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.


Tijekom vikenda od 21. do 23. kolovoza na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka – Zagreb (ARZ) prometovalo je manje vozila nego vikend prije, odnosno njihov se broj spustio ispod 600 tisuća, na 594.816 vozila.


Kada se taj broj vozila usporedi s brojem u istom lanjskom vikendu, kada je zabilježen promet 837,6 tisuća vozila, vidljiv je pad broja vozila za gotovo 243 tisuće ili za 29 posto.
Iz HAC-a su također izvijestili da je na autocestama u nadležnosti HAC-a i ARZ-a proteklog vikenda naplaćena cestarina u iznosu nešto malo većem od 31,5 milijuna kuna bez PDV-a, što je za 34 posto manje nego u usporedivom lanjskom vikendu.


U apsolutnim iznosima to je za oko 16 milijuna kuna manji prihod od cestarina nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuju podaci HAC-a.