Njemački avioprijevoznik

Lufthansa ukida zračnu liniju Munchen-Zagreb, potpuno se povlače s Tuđmana

Portal Novi list

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Pune 53 godine nakon prvog leta prema Zagrebu, Lufthansa će se zbog globalne pandemije i slabe potražnje privremeno povući iz Zračne luke ZagrebCroatian Aviaton doznaje da njemačka Lufthansa od 1. prosinca ukida liniju Munchen – Zagreb. Ukidanjem ove linije Lufthansa će privremeno napustiti Zračnu luku Zagreb, nakon što je već ranije ukinula liniju Frankfurt-Zagreb do užujka 2021. godine.


Lufthansa je liniju Munchen – Zagreb pokrenula ubrzo nakon lockdowna, te je na njoj u početku prometovala tri puta tjedno, postepeno povećavajući broj tjednih letova između ova dva grada.


Koliko je Lufthansa bitan partner Zračne luke Zagreb potvrđuju brojke – u 2016. godini ova je kompanija imala udio od visokih 18,25% prometa putnika, u 2017. čak 17,45%.
Očekivalo se da će Lufthansa na liniji Munchen – Zagreb, jedinoj aktivnoj liniji prema Hrvatskoj, prometovati cijeli zimski red letenja, čak je za studeni povećan broj operacija te su dostupni svakodnevni letovi, no od 1. prosinca kompanija će prekinuti promet na ovoj liniji čime će se u potpunosti, privremeno, povući iz Zračne luke Zagreb, posljedično i s hrvatskog tržišta.


Uz činjenicu da će Lufthansa prekinuti promet na trenutno jedinoj aktivnoj liniji prema Zagrebu, te uz ranije otkazane letove Austrian Airlinesa, Eurowings je jedina kompanija iz Lufthansa grupe koja će ove zime prometovati prema Zračnoj luci Zagreb.


Pune 53 godine nakon prvog leta prema Zagrebu, Lufthansa će se zbog globalne pandemije i slabe potražnje privremeno povući iz Zračne luke Zagreb.


Od srijede, 16. prosinca, Croatia Airlines u prodaji nudi svakodnevne letove na liniji Zagreb – Munchen, isti će prije svega ovisiti o bookingu koji bi, nakon povlačenja Lufthanse, mogao biti zadovoljavajuć, osobito u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika.


Povlačenje Lufthanse iz Zagreba jest svakako loša vijest s obzirom na to da se gubi direktna povezanost s Munchenom koji kao čvorište omogućuje nastavak putovanja prema brojnim destinacijama u Europi i svijetu, javlja Croatian Aviation.