Zračna luka

Londonski Heathrow ukida ograničenje dnevnog broja putnika

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Bio je to pokušaj da ograniče čekanje u redu, kašnjenje prtljage i otkazivanje letovaLondonska zračna luka Heathrow priopćila je zrakoplovnim tvrtkama da će kasnije ovog mjeseca ukinuti ograničenje dnevnog broja putnika na svojim terminalima, izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal, pozivajući se na ljude upoznate s tom odlukom.


Zračna luka je u srpnju ograničila broj odlazaka putnika na 100.000 dnevno, a u kolovozu je ograničenje produžila do 29. listopada, u pokušaju da ograniči čekanje u redu, kašnjenje prtljage i otkazivanje letova, nakon što se borila s oporavkom sektora putovanja.


Glasnogovornik Heathrowa nije izravno odgovorio na upit Reutersa hoće li se ograničenje ukinuti 29. listopada.
Glasnogovornik je u izjavi poslanoj e-poštom rekao: “Ograničenje je rezultiralo manjim brojem otkazivanja u zadnji tren, boljom točnošću i kraćim čekanjima na prtljagu.


Naš fokus uvijek je bio na uklanjanju ograničenja što je brže moguće – ali to ćemo učiniti samo ako smo uvjereni da dodavanje više putnika neće umanjiti razinu usluge koju je ograničenje osiguralo.”


Zrakoplovne tvrtke i zračne luke diljem Europe teško su se nosile s oporavkom putovanja nakon zatvaranja zbog koronavirusa, a mnoge nisu uspjele zaposliti dovoljno osoblja za prijavu i prtljagu.