Pekarski lanac

Londonski fond postao većinski vlasnik Mlinara, planira se stvaranje “međunarodnog giganta”

Hina

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELLInvesticijski fond Mid Europa sa sjedištem u Londonu postao je većinski vlasnik Mlinara, dok dosadašnji vlasnik Mlinara i predsjednik Uprave Mato Škojo ostaje suvlasnik kompanije, izvijestili su u utorak iz Uprave Mlinara.


Aktualnim vlasničkim preslagivanjem Mlinaru je zajamčeno najprije širenje i liderska uloga u regiji, a potom i plasman na drugim kontinentima, stoji u priopćenju, u kojemu se prenosi ocjena Mate Škoje, prema kojoj je Mlinar u investicijskom fondu Mid Europa pronašao ozbiljnog partnera za realizaciju planiranih projekata rasta kompanije i ekspanzije po cijelom svijetu.


»Siguran sam da je ovo velik korak za budućnost Mlinara i da će sinergije koje donosi novi partner ubrzati razvoj našeg poslovnog sustava«, rekao je Škojo.
Mid Europa je, navodi se, dokazani partner mnogih velikih kompanija u Europi, a svojim su poslovnim znanjima i iskustvima s različitih tržišta redom je uspio osnažiti kompanije u koje je investirao, tako da su mnoge njegove akvizicije prerasle okvire svojih domaćih tržišta.


»Pred nama je poslovno razdoblje u kojemu ćemo zajednički graditi novi Mlinar i širiti tržišne horizonte, udružujući najbolja iskustva u misiji nastavka razvoja kompanije. U fokusu nam je proširenje ponude Mlinara kako u Hrvatskoj tako i na vanjskim tržištima«, naglasio je co-managing partner u investicijskom fondu Mid Europa Robert Knorr dodavši kako vjeruje da će taj lider u pekarstvu u Hrvatskoj prerasti u »ozbiljnog međunarodnog giganta«.