Izvrsnost

JGL-u priznanje za odnos prema zaposlenicima i zajednici tijekom pandemije

Portal Novi list

Foto JGL

Foto JGL

JGL je i tijekom pandemije zapošljavao nove ljude, pazio na sigurnost djelatnika, omogućio rad od kuće, osigurao preparate za prevenciju, higijenu i sigurnost djelatnicima i njihovim obiteljima...JGL je dobio priznanje Izvrsnost u izazovima s nekolicinom drugih hrvatskih tvrtki, za brigu o svojim zaposlenicima i zajednici tijekom pandemije koronavirusa. Priznanje je dodijelila tvrtka SELECTIO, za savjetovanje u ljudskim resursima i to za kvalitetno upravljanje u nepredvidljivim okolnostima.


Cilj priznanja je isticanje važnosti brige o zaposlenicima i zajednici u periodu krize te razmjena dobrih praksi i inicijativa koje su mnoge kompanije pokrenule u ovom izazovnom periodu.


JGL je, kao i ostale kompanije, prošao kroz nezavisnu evaluaciju svojih HR praksi, u područjima agilnosti i prilagodljivosti, načinu organizacije rada i komunikacije sa zaposlenicima tijekom krize, kao i inicijativama, pokrenutima za osiguranje fizičkog zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenika te tehnološke spremnosti kompanije za nove načine rada.
Nakon evaluacije, ustanovljeno je da su JGL-u zaposlenici zaista na prvom mjestu i da su uvedene mjere i izmjene u organizaciji za dodatnu zaštitu zaposlenika, da se s njima otvoreno i transparentno komuniciralo o svim odlukama te im je omogućena podrška za psihičku dobrobit i osjećaj sigurnosti.


Ujedno, zadržan je timski duh, zajedništvo i povjerenje, u neočekivanom periodu razdvojenosti.


“U JGL-u smo pokrenuli fokusiranu internu i eksternu komunikacijsku platformu s temom COVID-19 bolesti, kako bismo pružili podršku i razmijenili mišljenja među zaposlenicima s različitih tržišta, kao i educirali širu javnost o iskustvima i najboljim JGL praksama.


Osim toga, JGL je čak i tijekom pandemije zapošljavao nove ljude i ulagao u zaposlenike, pazio na sigurnost svih svojih djelatnika u krizi, omogućio rad od kuće svima, čija su radna mjesta to dozvoljavala, osigurao preparate za dodatnu prevenciju, higijenu i sigurnost i svojim djelatnicima i njihovim obiteljima, a isplatili smo i posebne nagrade za angažman, trud, posvetu, kao i postignute rezultate”, ističe glavni izvršni direktor JGL-a, Mislav Vučić.


U JGL-u kažu i kako su tijekom pandemije imali povećanu proizvodnju, dijelom zbog velike potražnje tržišta za određenim preparatima za prevenciju širenja virusa, a dijelom i kako bi smanjili rizik poslovanja na izvoznim tržištima, na koje je utjecao pad cijena nafte, kao i pad kupovne moći stanovništva.


Upravo zato je posvećenost svih djelatnika JGL-a da svojim dodatnim trudom i radom spriječe utjecaj krize bila veća nego ikad. Zato je ovo priznanje došlo kao priznanje cijeloj kompaniji, da se njihov trud i rad isplatio i da je prepoznat i od nezavisnih procjenitelja na tržištu.


Uz JGL, dobitnici su i Hrvatski Telekom, Addiko banka, CARNET, CEMEX Hrvatska, Luckia Hrvatska, McDonald’s, Philip Morris Zagreb, PLIVA i Poslovna inteligencija, kao i A1 Hrvatska, Erste&Steiermärkische Bank, Kaufland Hrvatska, Njuškalo i Trikoder.