BTM u Napulju

Jadrolinija predstavila ponudu jugu Italije

Bruna Matičić

Ovo je prvi sajam na jugu Italije u prisutnosti publike od pojave pandemije koji je okupio talijanske i inozemne turističke djelatnike. Na sajmu vlada velik optimizam, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica HTZ-a u ItalijiRIJEKA – Hrvatska turistička ponuda predstavljena je na sajmu BTM (Borsa Mediterranea del turismo) u Napulju, najvažnijem međunarodnom sajmu turističkih profesionalaca na jugu Italije i prvom sajmu koji se tamo održao u prisutnosti publike od pojave pandemije COVID-19.


Ponudu naše zemlje na sajmu koji se održao od 18. do 20. lipnja predstavila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i njezino Predstavništvo u Italiji, a uz 200 izlagača, odnosno regija, destinacija, agencija, prijevoznika i strukovnih udruženja, svoje linije iz Hrvatske prema Italiji turističkim agentima predstavio je i naš nacionalni brodar Jadrolinija.


– Ovo je prvi sajam na jugu Italije u prisutnosti publike od pojave pandemije COVID-19 koji je okupio talijanske i inozemne turističke djelatnike. Na sajmu vlada velik optimizam i želja za ponovnim pokretanjem turizma i turističkih putovanja, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji.
Ovom prilikom brojne turističke agente i predstavnike medija informirali smo o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, uvjetima ulaska u zemlju, nacionalnoj oznaci sigurnosti Safe stay in Croatia, portalu Enter Croatia, sustavu eVisitor za nautičare te aktualnoj pozivnoj kampanji Trust me, I’ve been there, kazala je Vukelić te pridodala kako je prvi sajam na jugu Italije organiziran u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i protokolima.


Vukelić se tijekom sajma susrela se i s predsjednicom Udruženja talijanskih putničkih agencija FIAVET te regionalnim predsjednikom FIAVET Kampania/Basilicata Giuseppeom Scanuom, kao i s predstavnicima aviokompanija Vueling, Volotea, brodarima MSC crociere i SNAV.


Uz navedeno, iz HTZ-a dodaju da je tijekom održavanja sajma štand Hrvatske posjetio i veleposlanik u Italiji Jasen Mesić, koji je sudjelovao i na svečanom otvaranju sajma na kojem su, uz Hrvatsku, svoju ponudu predstavile i ostale turistički razvijene zemlje, poput Grčke, Španjolske, Malte, Slovenije, Tunisa, Dubaija i Japana.