Uoči blagdana

Ina donirala 900.000 kuna dječjim odjelima bolnica, KBC-u Rijeka najsuvremeniji uređaj

Portal Novi list, Hina

KBC Rijeka je zahvaljujući donaciji dobavio najsuvremeniji uređaj za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadiINA je, uoči blagdana, donirala osam bolnica ukupno 900.000 kuna, te je uredila bolničke prostore odjela pedijatrije te sisačkog odjela za trudnice u čijem su uređenju sudjelovali i posjetitelji Inine Facebook stranice, priopćila je tvrtka.


Bolnice koje su primile donacije su Klinička bolnica „Sveti Duh“ u Zagrebu, opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, KBC Zagreb, KBC Split, KBC Osijek, KBC Rijeka, Klinika za dječje bolesti Zagreb i Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.


“Naša politika donacija usmjerena je na posebno osjetljive dijelove društva i smatramo svojom obavezom pružati podršku i pomoć kad god je to potrebno”, rekao je predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics.
KBC Rijeka je zahvaljujući donaciji dobavio najsuvremeniji uređaj za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadi te je ravnatelj KBC-a Alen Ružić podsjetio da ova donacija nije prva kojom INA doprinosi poboljšanju uvjeta najosjetljivijih skupina bolesnika riječkog KBC-a.


Odjel intenzivnog liječenja novorođenčadi Klinike za pedijatriju KBC Rijeka tercijarni je centar Hrvatske u kojem se godišnje hospitalizira i liječi oko 250 prijevremeno rođene i teže bolesne novorođenčadi, stoji u priopćenju.


Ravnatelj Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku Tomislav Dujmenović dodao je da će bolnica nakon dvije godine borbe s pandemijom i kasnije potresom donaciju iskoristiti za kupnju novih bolničkih kreveta.


“Jedinica intenzivnog liječenja je odjel koji je u ova teška vremena bio neprekidno pun teškim pacijentima za čiji oporavak vrlo važnu ulogu imaju i kreveti na kojima leže, a koji su stari i preko deset godina s oštećenom elektronikom”, objasnio je Dujmenović.


INA je u zadnjih 11 godina u zdravstveni sustav donirala 7,7 milijuna kuna te će, kako je kazala, nastaviti činiti sve što je potrebno za bolje liječenje pacijenata, osobito onih najmlađih, kao i za ugodniji boravak u zdravstvenim ustanovama.