Predstavili rezultate

Glovo u dvije godine rada u Hrvatskoj dostavio gotovo devet milijuna proizvoda

Hina

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Više od tisuću "glovera" dostavlja u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Zadru, Rijeci, Slavonskom Brodu, Sisku, Puli, Karlovcu, Varaždinu i Velikoj GoriciU dvije godine rada na hrvatskom tržištu Glovo je dostavio više od devet milijuna proizvoda, izvijestila je u četvrtak tvrtka Glovo Hrvatska.


Glovo je 2019. godine počeo s radom u Zagrebu, a trenutno je prisutan u 11 hrvatskih gradova. Prema podacima tvrtke Glovo Hrvatska, svaka peta osoba u Hrvatskoj preuzela je Glovo aplikaciju na svoj mobitel, odnosno, svaka druga u gradovima u kojima je Glovo prisutan, a u dvije godine poslovanja na hrvatskom tržištu, “gloveri” su dostavili gotovo devet milijuna proizvoda i prešli 12 milijuna kilometara.


Glovo je aplikacija koja povezuje korisnike s restoranima, lancima supermarketa i maloprodajnim trgovinama. Pokrenuo ju je istoimeni španjolski startup koji je krenuo s radom 2015. godine, a danas je jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu različitih kategorija proizvoda.
“Glovo je 2019. godine počeo s radom u Zagrebu, u samo dvije godine proširili smo poslovanje na 11 gradova, a vrlo skoro planiramo širenje na nove gradove”, kaže generalni direktor Glova Hrvatska Teo Širola.


Više od tisuću “glovera” dostavlja u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Zadru, Rijeci, Slavonskom Brodu, Sisku, Puli, Karlovcu, Varaždinu i Velikoj Gorici.


Među najčešće naručivanim namirnicama našle su se banane kojih je dostavljeno više od 20 tona, zatim mlijeko kojeg je dostavljeno više od 70.000 litara te voda, krumpir i jaja. Od gotove hrane najpopularniji je fast food – burgeri, pizza i grill.


Prema podacima tvrtke, narudžbe namirnica pomoću Glovo aplikacije od početka pandemije koronavirusa u Hrvatskoj su povećane za 500 posto u odnosu na vrijeme prije pandemije. Iz Glova ističu kako je porast narudžbi u toj fazi razvoja očekivan, međutim činjenica je da je pandemija doprinijela tako visokim rezultatima.


Među najtraženijima za vrijeme pandemije našao se kvasac, a od dostavljenog kvasca u posljednjih godinu dana moglo se ispeći preko 5.000 kruhova, kažu u Glovu.